Постоянно се говори за това колко е важно да се

...
Постоянно се говори за това колко е важно да се
Коментари Харесай

Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

Постоянно се приказва за това какъв брой е значимо да се закусва, само че в действителност намаляването на количеството храна, което изяждаме заран, може да ни помогне да ядем по-малко през останалата част от денонощието, през която сме будни.

Колкото повече калории изяждаме на закуска, толкоз по-висок е дневният ни калориен банкет. Това е по този начин както при затлъстели хора, по този начин и при такива с обикновено тегло.

Стартираме ли деня си с щедро ястие, организмът просто се настройва на такава вълна и на обяд също чака огромно количество храна, а също по този начин и на вечеря.

Хората с наднормено тегло и страдащите от затлъстяване би трябвало да обмислят намаляването на броя калории, които одобряват на закуска, като елементарен метод да подобрят своя дневен енергиен баланс.

 Може ли по-леката закуска да ни помогне да отслабнем

Много хора с наднормено тегло и затлъстели хора, които се пробват да отслабнат, ядат прекалено много по-късно денем, нормално даже малко преди среднощ.

Още по-зле е, че някои хора употребяват вечерята си след среднощ или вечерят към осем-девет часа вечерта и преди да си легнат не могат да отминат с безразличие хладилника.

Ако на закуска те одобряват от 1/3 до 1/4 от общия брой калории за деня, това им оказва помощ да употребяват по-малко калории при идващите хранения, защото не са толкоз гладни.

Хората, опитващи се да отслабнат, би трябвало да бъдат по-внимателни във връзка с това което ядат, дейно неутрализирайки резултата от изобилната закуска с по-леки хранения през останалата част от деня.

Хората, които одобряват повече калории на закуска, имат по-висок общ калориен банкет в края на деня. Обилната закуска в действителност прави по-малко евентуално лекото похапване преди обяд, само че това на процедура не е задоволително да компенсира калоричното ядене заран.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР