Постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи увери,

...
Постоянният представител на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи увери,
Коментари Харесай

Иран приключва с отмъщението си за Солеймани

Постоянният представител на Иран в Организация на обединените нации Маджид Тахт Раванчи увери, че страната му няма да подхваща нови военни дейности, в случай че няма експанзия от страна на Съединените щати. В писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации и до Съвета за сигурност иранският посланик акцентира още, че страната му почита напълно независимостта, суверенитета, единството и териториалната целокупност на Ирак, заяви БНР.

Уверението за деескалация на спора идва единствено ден, откакто Иран порази с 22 ракети, в това число балистични, въздушната база " Айн ал Асад " в западната част на Ирак и авиобаза в северната част на страната, в Ербил. И в двата иракски военни обекта има американски бойци и бойна техника. Корпусът на стражите на ислямската революция (КСИР) заяви, че това е началото на интервенцията “Мъченикът Солеймани ” и е възмездие за гибелта на военачалник Касем Солеймани, който бе погубен при американски въздушен удар в Багдад.

След офанзивата американският президент Доналд Тръмп разгласи в тв обръщения към нацията, че няма американски жертви, нито ранени при двете офанзиви. Според него са нанесени минимални провали върху двете уреди, употребявани от US армията. 10-минутната тирада на Тръмп завърши с апел към народа и водачите на Иран: „ Искаме да имате бъдеще, огромно бъдеще, такова, каквото заслужавате – с разцвет вкъщи и естетика с народите по света. “ " Съединени американски щати са подготвени да одобряват мир с всички, които го търсят ", добави той.

Петролът нарастна на международните пазари 

Американският президент въпреки всичко даде обещание, че Вашингтон ще отговори на обстрела с спомагателни стопански ограничения против Техеран. След речта на Тръмп беше регистриран спад в цените на суровия нефт и на златото на интернационалните пазари, обвързван с неналичието на поръчка за ескалация на напрежението в думите на американския президент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР