Постоянната изложба Градът, събрала културно-творческото наследство в Димитровград, създадено между

...
Постоянната изложба Градът, събрала културно-творческото наследство в Димитровград, създадено между
Коментари Харесай

Дизайнер събра културното наследство на Димитровград в излож...

Постоянната галерия „ Градът ”, събрала културно-творческото завещание в Димитровград, основано сред 1947 и 1989г., ще бъде открита през днешния ден от 18 часа  на бул. „ България “. Неин създател е Стефан Спасов – дизайнер и откривател на българската архитектура и изкуство от интервала 1944-1989г., който идва в Димитровград за откриването на изложбата. 

Димитровград може да се похвали с реализирането на доста здания, монументи и творби на изкуството, които заслужават да бъдат показани в тази галерия. Внимателно определените снимки отразяват разнороден и уравновесен взор на историческото и креативно развиване на града.

Фотоизложбата е завършена в две секции, като всяка секция е отдадена на две разнообразни категории. В секция A са тематиките „ Мир и напредък ” и „ Труд и промишленост ”, а в секция B са тематиките „ История и битка ” и „ Култура и живот ”. В поредицата от фрагменти са показани четири емблематични здания и няколко монументални и декоративни творби, които могат да бъдат открити както във външните, по този начин и във вътрешните пространства.

Стефан Спасов е роден през 1994 година в България. През 1997 година фамилията му се мести в Канада, където идващите години той продължава своето обучение. След завършването на гимназията през 2012 година поема по пътя на бизнес маркетинга, само че след привършване на първата година от образованието си взема решение да се концентрира върху креативно развиване и обвързваните с това стратегии по графичен дизайн и образни изкуства. Бил е креативен шеф на MPT Agency — организация за цифров маркетинг в музикалната промишленост, със седалище в Монреал, Канада. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР