Правителството одобри допълнителни 16 920 831 лв. за финансиране на

...
Правителството одобри допълнителни 16 920 831 лв. за финансиране на
Коментари Харесай

Още 17 млн. лв. за защитени специалности и професии

Правителството утвърди спомагателни 16 920 831 лева за финансиране на издръжката на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и специалности от специалности, по които е налице предстоящ дефицит на експерти на пазара на труда, написа

Със средствата ще се обезпечи нужният финансов запас за подготовката на фрагменти от специалности и браншове, нужни за локалната, районната и националната стопанска система в дълготраен проект.

Те ще бъдат предоставени на 271 общински и 5 държавни учебни заведения към Министерството на културата. В тях се образоват общо 14 479 възпитаници по предпазени специалности и по такива с предстоящ дефицит на фрагменти.

Защитени са специалностите, които се оферират в не повече от четири учебни заведения на територията на България, имат характерно наличие и се учат от дребен брой възпитаници, а стопанската система има нужда от тях. Допуска се те да се учат в класове с по-малък брой възпитаници - най-малко 9, а не 26, както е при елементарните паралелки.

При специалностите с предстоящ дефицит на експерти на пазара на труда паралелките са с не по-малко от 12 възпитаници. В тях се преподават специалности, за която е потвърдена потребността от фрагменти, в това число със статистически данни. Предложения за такива специалности се получават от отрасловите министерства, работодателските и браншовите организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР