Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково днес. Празничният 24 май

...
Многохилядно шествие изпълни улиците на Хасково днес. Празничният 24 май
Коментари Харесай

Станислав Дечев на 24 май: Климент Охридски не кръщава новата азбука на велик владетел, а на своя учител Свети Кирил Философ. И този факт казва всичко за нас българите!

Многохилядно шествие извърши улиците на Хасково през днешния ден. Празничният 24 май събра дружно над 1500 деца и възпитаници от всички учебни заведения и детски градини в общината, стотици учители, родители, културни и просветни деятели, студенти и преподаватели, публицисти, читалищни и библиотечни служащи и доста посетители на Хасково. Кулминацията на празничния 24 май беше формалната гала по връчване на награди " Ученик на годината " и " Учител на годината ".
 
 24 май в Хасково 24 май в Хасково Източник: Община Хасково
" За мен 24 май е Българският Великден ", сподели в словото си кметът на Община Хасково Станислав Дечев. " Днес видях въодушевени усмивки и нескрита горделивост от това, че сме дружно и следваме портретите на нашите Първоучители Кирил и Методий. Нали знаете за какво писмеността ни се споделя Кирилица? Защото Свети Климент кръщава новата писменост не на мощен и популярен държател, а на своя преподавател Свети Кирил Философ. И този факт споделя всичко за нас българите! В почитта към учителите ни се корени нашата, българската мощ ", съобщи градоначалникът.
 
Станислав Дечев връчи най-високите оценки за достижения в региона на спорта, науката, професионалното обучение и изкуството на изтъкнати хасковски възпитаници. 
 
 Станислав Дечев връчи най-високите оценки за достижения в региона на спорта, науката, професионалното обучение и изкуството на изтъкнати хасковски възпитаници Станислав Дечев връчи най-високите оценки за достижения в региона на спорта, науката, професионалното обучение и изкуството на изтъкнати хасковски възпитаници Източник: Община Хасково
В региона " Спорт " премията " Ученик на годината " завоюва Мария Габрова от ПМГ " Акад. Боян Петканчин ". Отличието " Ученик на годината " в региона на изкуството заслужи за Косара Атанасова от СУ " Васил Левски ". В филантропична област " Ученик на годината " е Фатме Халибрям от СУ " Св. Паисий Хилендарски ", а в природо-математическа област с премията " Ученик на годината " беше почетен Мартин Недев от ПМГ " Акад. Боян Петканчин ". В региона на професионалното обучение " Ученик на годината " е Арам Дерандонян от ПГДС " Цар Иван Асен II ".
 
 Честване на 24 май в Хасково Честване на 24 май в Хасково Източник: Община Хасково
Председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева отличи номинираните за оценката " Учител на годината ". Наградата " Учител в гимназиален стадий на обучение " е за Красимира Педева – ст. преподавател по британски език в ЕГ " Проф. доктор Асен Златаров ",  за изключителни достижения и принос в региона на образованието е номинирана Маргарита Топалова – шеф на ПГДС " Цар Иван Асен II ", а номинацията   " Културен активист от региона на театралните изкуства " е за Иванка Топузова – началник на ШНП " Зора-Зорничка " и ЖНХ " Зора-Зорница " към НЧ " Зора-1982 ".
 
Празникът на Хасково продължи с концерт на децата на Хасково от Клуб " Мажоретки " от ОУ ``Любен Каравелов``, Формация за осъществяване на национални песни от ОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", Шукран Сабриева от ОУ " Никола  Вапцаров ", Божана Тодорова от ОУ " Св. Климент Охридски ", Вокална група " Олимпиец " от СУ " Св. Паисий Хилендарски " и Вокална група от ФСГ " Атанас Буров ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР