СподелиЛидерите на Продължаваме промяната“ Николай Денков, Кирил Петков и Асен

...
СподелиЛидерите на Продължаваме промяната“ Николай Денков, Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Коалиция с ГЕРБ и ДПС може, но без Борисов и Пеевски начело

Сподели
Лидерите на „ Продължаваме промяната “ Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев се срещнаха с гласоподаватели в Пловдив.

Докато Борисов и Пеевски ръководят ГЕРБ и Движение за права и свободи, ние с тези партии няма да влизаме в обединения, няма да работим дружно, тъй като имаме радикално друга визия за това по какъв начин страната би трябвало да се развива, сподели пред публицисти Асен Василев.

По думите му, през последните три години са посочили, че когато парите на хората от налозите стигат до всички хора, общини и компании, и българската стопанска система върви, и равнищата на дълг към брутния вътрешен артикул спадат, написа Българска телеграфна агенция.

Ако питате българите харесват ли правосъдната система, усещат ли, че има правдивост, 80 % ще кажат, че не, разяснява Кирил Петков.

Той уточни, че в програмата на обединението поставят с огромна акцент правосъдната власт, прокуратурата и регулаторите, чиито ръководители би трябвало да бъдат заменени с почтени състезания.

Няма по какъв начин да работим с Пеевски и Борисов, тъй като те няма да са подготвени да предадат тази власт и да имаме естествени европейски институции, добави той.

Николай Денков разяснява, че през последните години са нараснали финансирането в опазването на здравето и образованието, само че качеството не се подвига. Причината, по думите му, е, че тези системи са политизирани по модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Всеки знае, че политическите назначения доминират, ограничения ще предложим, само че до момента в който политическите пристрастености дефинират какво ще се случва в обучение и опазване на здравето, няма по какъв начин да успеем, сподели Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР