Постигането на мир означава победа на Украйна в тази варварска,

...
Постигането на мир означава победа на Украйна в тази варварска,
Коментари Харесай

Силни думи на украинския посланик, каза условието за мир

Постигането на мир значи победа на Украйна в тази варварска, империалистическа война, съобщи пред Българска национална телевизия посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

По думите му няма по какъв начин да има мир през последната година, откакто Русия атакува Украйна, продължава да унищожава инфраструктура, мирни жилища, да убива украински жители и цели да унищожи Украйна и народа ѝ. Заяви още, че мирът ще настъпи, когато всички съветски войски бъдат изтласкани отвън територията на Украйна, в това число Крим и Донбас, а военните нарушители бъдат осъдени и бъдат получени гаранции за по-нататъшното ненападение.
-->
" Това планува така наречен проект на мира от президента Володимир Зеленски, който се състои от 10 стъпки, които в резюме включват в себе си енергийна сигурност, филантропична, продоволствена, радиационна сигурност, извеждането на всички окупационни войски отвън Украйна и други ", сподели дипломат Москаленко.

Русия не признава загуба на бойното поле, тъй като това е нейната работа, счита той. Коментира, че не е изключено войната да продължи доста дълго.

" Аз дойдох в България непосредствено от полесражение, когато работех като общоприет консул на Украйна в Ростов на дон. Именно през 2014 година Русия стартира нападателна война против Украйна, нелегално окупирайки Крим, въвеждайки своите войски в Донбас и аз със личните си очи имах опцията да следя началото на тази нападателна война ".

По думите му в интервала 2014-2022 година Русия е окупирала разнообразни елементи на Донецка и Луганска област, водейки дейности на украинска територия за да разшири своето въздействие, организирайки различни организации и референдуми.

" Ако няма задоволително можещи и искащи хора в Украйна, които да не престават да се бият за своята самостоятелност, тогава ние просто ще изчезнем като политическа, териториална и национална единица от картата на света. Нашето проваляне, не дай Боже, ще свидетелства, че нападателните проекти на Путин ще бъдат продължени. "

Около 4 милиона души са напуснали Украйна, а вътрешноразселените лица в страната са двойно повече, изясни посланикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР