Постигането на единната позиция на Консултативния съвет за национална сигурност

...
Постигането на единната позиция на Консултативния съвет за национална сигурност
Коментари Харесай

Каракачанов разкри: Имало опасност за позицията ни за Македония

„ Постигането на единната позиция на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) за Северна Македония не е нещо изненадващо. Нека не се лъжем – КСНС е имал разнообразни тези. Някои от партиите твърдо са защитавали тезата да нямаме позиция за Македония и твърдо да се съобразяваме с това, което ни предлагат някои външни фактори. Основната заслуга за настоящата позиция се дължи най-много на президента Радев и на някои партии - Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Това са партиите, които са държали на това и са има твърда и ясна позиция ", заяви пред Нова телевизия водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

По думите му актуалният министър председател незабавно след изборите е казвал, че би трябвало да имаме по-смекчена позиция към западната ни съседка. „ Точните думи бяха, че „ би трябвало да променим метода и да извадим на напред във времето икономическите взаимни ползи, а не разногласията за историята. " За момента беше взето вярното и рационално решение. Така би трябвало да се подожда по национални въпроси ", акцентира Каракачанов.

Според него в България постоянно някой се оправдава с нещо и не смее - било заради липса на подготвеност и просветеност, да заеме ясна и твърда позиция по проблема с Македония.

„ Винаги е имало напън върху една или друга страна на Балканите да извършва политиката на някоя от огромните сили. И в този момент имаше напън, само че не мога да кажа, че е бил напън „ или, или ” – в случай че вие не извършите това, ние ще създадем еди какво си. Една или друга велика мощ види, че страна като България има неуверена позиция и се стига до оправдания. В предходното държавно управление се оправдаваха с нас – че Вътрешна македонска революционна организация са отговорни, че не пускат Македония в Европейски Съюз ”, напомни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР