Постигането и поддържането на удовлетворяващо тегло невинаги е лесно, понякога

...
Постигането и поддържането на удовлетворяващо тегло невинаги е лесно, понякога
Коментари Харесай

9 признака, че не приемате достатъчно храна

Постигането и поддържането на удовлетворяващо тегло не всеки път е елементарно, от време на време е даже предизвикателство. Днес огромна част от хората се хранят нередовно, не одобряват нужните за организма субстанции и по този начин му предизвикват съществени вреди.

Ето няколко признака, че не приемате задоволително храна и нужните за организма си калории.

1. Липса на сила – в случай че не се храните постоянно, бихте могли да страдате от липсва на сила и това да ви попречи да вършите ежедневните си задания, да работите и даже да живеете пълноценно.

2. Загуба на коса – обикновено е косата да пада, само че в случай че забележите несъразмерна загуба да огромно количество, то това може да е знак, че не приемате задоволително калории, протеини, витамини и минерали. Правилното хранене е от огромно значение за растежа и здравината на косата.

 Косопад

3. Постоянен апетит – несъответстващия банкет на всички нужни за организма субстанции, може да ви накара да изпитвате непрекъснат апетит. Това е неговият метод да се опита да си набави нужното, само че постоянно не съумява, тъй като в такива моменти човек хапва, каквото му попадне.

4. Трудно зачеване – незадоволителния банкет на калории и други потребни субстанции, може да наруши репродуктивните хормони. Това би могло да затрудни забременяването.

 Трудно зачеване

5. Нарушен сън – неналичието на задоволително храна може да ви попречи да имате първокласен сън. Ще заспивате мъчно и ще се събуждате постоянно, което ще ви лиши от сила и работливост.

6. Раздразнителност – приемът на нискокалорични артикули може да се отрази зле на настроението ви и да докара до нервност и внезапна промяна на настроението.

 Раздразнителност

7. Постоянно чувство за мраз – в случай че постоянно ви е студено, даже на открито времето да не е такова, това би могло да се дължи на липса на задоволително калории. Това е обвързвано с избрани хормони в организма, които намаляват телесната температура, в случай че не са набавили нужните си субстанции.

8. Запек – еднотипното меню, състоящо се от храни, небогати на калории, би могло да докара до запек или други нарушавания на храносмилателния тракт. Продуктите, които консумираме, въздействат върху целия храносмилателен развой, по тази причина би трябвало да се преценява, приемайки потребна и по-здравословна храна.

 Запек

9. Тревожност – храната въздейства и на настроението. По тази причина, когато тя не е добра или задоволителна, човек става раздразним, обезпокоен, даже депресиран. Хубавата храна, от своя страна, може да провокира доста позитивни страсти и усеща.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР