Поставената под номер 12 Кинуен Женг победи световната номер 95

...
Поставената под номер 12 Кинуен Женг победи световната номер 95
Коментари Харесай

За по-малко от час: Женг разгроми французойка и се класира на четвъртфиналите

Поставената под номер 12 Кинуен Женг победи международната номер 95 Осеан Додин на осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. Двете тенисистки прекараха на корта 59 минути - 6:0 6:3. Китайката доминираше в хода на целия мач и справедливо се поздрави с крайната победа и класирането си към четвъртфиналите, където ще срещне Анна Калинская.

Началото на мача стартира стремително за първата ракета на Китай, която завоюва елементарно първото си подаване, а по-късно направи и пробив, с цел да поеме самодейността още от началото на мача. При затвърждаването на брейка, Женг трябваше да избави точка за рибрейк, само че се оправи. Впоследствие, тя направи нов пробив, с който поведе с 5:0 и малко по-късно затвори първата част за единствено 24 минути игра на " Род Лейвър Арена " - 6:0

Вторият сет предложи малко по-интересни моменти по отношение на първия. Додин откри сметката си в мача, като завоюва първия си гейм от началото. Въпреки това, китайката продължи да постанова играта си и направи пробив за 3:1, само че французойката съумя да се съвземе и да го върне мигновено. Това не спря стремежа на Женг и тя скоропостижно направи нов пробив, с цел да се приближи още веднъж до крайната победа. В последна сметка, тя пандиза мача на лично подаване и по този начин подпечата класирането си на четвъртфиналите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР