Посолството на Украйна излезе с позиция, в която се казва,

...
Посолството на Украйна излезе с позиция, в която се казва,
Коментари Харесай

Украйна обвини Радев, че думите му за контраофанзивата обслужват Русия

Посолството на Украйна излезе с позиция, в която се споделя, че думите на президента Румен Радев за украинското контранастъпление обслужват ползите на Русия.

„ Контранастъплението е най-тежката неточност от позиция на стратегическата преценка “, Румен Радев на конференцията „ Войни и мир: ще пристигна ли времето на дипломацията? “. " Подобен вид послания не подкрепят дипломация, а по-скоро обслужват ползите на страната агресор ", се споделя в позиция на посолството на Украйна в София.

Президентът Румен Радев постоянно заема позиции, които са близки до тезите на съветската агитация, той се опитваше да спре или най-малко да ограничи даването на българска военна помощ на Украйна, до момента в който управляваха назначени от него служебни държавни управления. През, че " Украйна упорства да води тази война ", а седмица по-рано даже не използваше думата " война ". При визитата на президента Володимир Зеленски в София, - " Този спор няма военно решение " и се наложи Зеленски да го поправи, че това е война.

Според сегашната теза на Радев, тъкмо преди украинското контранастъпление е било най-подходящото време за договаряния и търсене на спокойно решение, тъй като Русия е била в подготовка за защита и след огромни военни и териториални загуби, до момента в който Украйна в напредък и с психическо преимущество.

" Всички предходни опити за спокойно и дипломатическо урегулиране, с сключване на Минските споразумения-1 и Минските споразумения-2, вместо да изпълнят своята съществена цел, в действителност разрешиха на pусия (запазен е истинският правопис бел. ред) да се приготви към пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година ", припомниха действителността от посолството на Украйна

" Сядането на масата с агресор, който идва за да унищожи, да заличи украинската държавност, да извърши систематичен геноцид против украинския народ пред очите на цивилизован свят в 21-ви век, е невъзможна алтернатива ", се споделя още в позицията на посолството.

Според Киев до момента в който Русия не изтегли своите войски от територия на Украйна в границите на интернационално приетите граници от 1991 година, в Европа няма да има мир.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР