Последно проучване на учени от Кливландския университет установи, че млякото

...
Последно проучване на учени от Кливландския университет установи, че млякото
Коментари Харесай

Учени: Каймакът от млякото ви пази от инсулт

Последно изследване на учени от Кливландския университет откри, че млякото с каймак е извънредно потребно и може да намали в пъти риска от инсулт и сърдечни болести.

Изследователите поучават никога да не изхвърляме високомасления артикул, образувал се на повърхността на превареното мляко, тъй като това е нещо доста повече от разхищаване. Американците следели детайлно в продължение на 16 години питателните привички на 20 доброволци.

Половината от тях живеели и работели в няколко кравеферми в Южния американски щат Тексас, а останалите били хора с разнородни градски специалности, живеещи в Ню Йорк. Дългогодишният опит открил, че предпочитащите мазни млечни артикули страдат по-малко от сърдечни болести. Освен това рискът при тях от поява на инсулт, водещ до гибел, е по-малък.

Крайният разбор на проучването озадачил мнозина в медицинските среди. Доскоро в науката бе наложено мнението, че мазните млечни артикули са нездравословни таман поради богатото наличие на мазнини в тях, само че получените данни демонстрират таман назад. Базирайки се на тях, учените предлагат честата приложимост на високомаслени артикули.

Изследователите имат желанието да продължат своето изследване, като задачата им е да открият оптималното количество мазнини, които би трябвало да съдържат млечните артикули, с цел да са най-полезни.

Имахме съмнение, че високомаслените млека не заслужават да бъдат в такава степен демонизирани. Смятаме, че с манията за обезмаслени артикули се прекалява, само че никога не чакахме резултатите, които получихме след нашето проучване, споделя професор Карл Арнер началник на екипа, провел опита.

 Каймак

За всичките тези години, когато наблюдавахме двете групи доброволци, нито един от тези, които живееха в Тексас нямаше и диря от някаква сърдечно заболяване, споделя още Арнер и прибавя: За разлика от тях при 70 % от останалите ни доброволци имаше сходни проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР