Последният 240-и депутат в парламента – Елена Аксиева от Воля

...
Последният 240-и депутат в парламента – Елена Аксиева от Воля
Коментари Харесай

Последният 240-ти депутат - Елена Аксиева от "Воля" положи клетва

Последният 240-и народен представител в Народното събрание – Елена Аксиева от " Воля " постави клетва и Народното събрание е в цялостния си състав. Последните 6 месеца депутатите в Народното събрание бяха 239, откакто Нина Миткова приключи по свое предпочитание депутатските си пълномощия на 29 септември. Елена Аксиева бе избрана за депутат от 16-и изборен регион - Пловдив, с решение на Централната изборна комисия (ЦИК) от 3 октомври т.г.

Причината за забавянето е че Аксиева има бебе и кърми. 31 годишната Аксиева беше лидер на листите на Воля в Пловдив-област и Разград и на второ място в листата на Пловдив-град от където става народен представител. От Централната изборна комисия (ЦИК) обаясниха през октомври, че няма законов период, в който депутатът би трябвало да встъпи в служба, откакто бъде избран за определен по време на мандата на съответния парламент.

В сряда Емил Тончев постави клетва като депутат на мястото на Димитър Гамишев от ГЕРБ. Гамишев самичък си подаде оставката преди седмица, откакто стана ясно, че Национална агенция за приходите е почнала да го ревизира. До това се стигна, откакто се появи информация, че той е правил злоупотреби с Данък добавена стойност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР