Последните на изборите са с най-ясна заявка да управляват. БСП

...
Последните на изборите са с най-ясна заявка да управляват. БСП
Коментари Харесай

Политолог: Обществото показа, че подкрепя партии предимно с евроатлантически ценности

Последните на изборите са с най-ясна поръчка да ръководят. Българска социалистическа партия и " Възраждане " имат близки политически тези и изразителност. Нинова измести Българска социалистическа партия от класическото ляво-либерално русло и го тласна в патриотично-консервативно и националистическо. Обществото сподели, че поддържа партии най-вече с евроатлантически полезности. Това съобщи политологът доктор Ирена Тодорова за " Твоят ден ".

По думите ѝ отводът от гласоподаване е обезпокоителен и е проблем за демократическите рефлекси. " Институциите медиатори отсъстват. Неглижирането на демократичното образувание води до фрагментиран парламент. Като общество нямаме политическа физиономия ", акцентира тя.

От своя страна журналистът Асен Григоров попита по какъв начин може Българска социалистическа партия да се коалира с " Възраждане ". " Столетницата може да си партнира единствено с Политическа партия. От ГЕРБ зависи 90% от развиването на нещата оттук насетне. Българската политика не се ръководи транспарантно, лицата по малкия екран са аватари, има политически айсберг под водата. " Възраждане " не е партия със свободна воля ", счита той.

Според него новината от тези избори е неприятното показване на " Възраждане ". " Костадинов е свръхпредставен в медиите. След цялата медийна поддръжка, резултатът от 10% е греда. Евроатлантическите партии имат голямо болшинство на база заявления, само че не е по този начин на база каузи. ГЕРБ ще създадат огромно изпитание да сформират държавно управление ", означи Григоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР