Последните дни политиците ни направиха толкова гафове, че не успявам

...
Последните дни политиците ни направиха толкова гафове, че не успявам
Коментари Харесай

21 мига, без пролетта

Последните дни политиците ни направиха толкоз гафове, че не съумявам да ги проследявам всички. Затова, просто нахвърляни мисли по някои от тях:

1. Депутатите гласоподаваха ремонти, че Комисията за лишаване на имуществото да може да ревизира и лишава дори и когато съдът постанови, че индивидът е почтен. Както е тръгнало, може скоро за отстранен съда, то защо ни е към този момент.

2. Горното се прави без изясненост по каква процедура се правят инспекциите. Да, процедурата е загадка. Може да ви изискат документи за доходи от преди 20 години. Пазете си касовите бележки, че не се знае какво ще измислят. И това не е подбив.

3. Депутатите одобриха ремонти, че общинските съветници отпадат от антикорупционния закон. Така де, очевидно няма корупция в общините.

4. Горното е направено с главен аргумент, че Комисията нямала потенциал да следи общинските съветници. Ми, като няма потенциал, да си върви.

5. Но си остават разпоредбите, че малък админ, който единствено снима бланки на копирна машина, би трябвало да подава декларация дали има аероплан. Правилно, това е същинската опасност.

6. Депутатите одобриха, че полицията може да арестува и задържа хора, без да се уведомят околните им до 48 ч. А могат да задържат деца без да уведомят родителите цели 24 часа. Представяте ли си какво ѝ е на една майка, в случай че детето й го няма 24 часа.

7. Тези арести ще се вършат не в съответно написани случаи, а по „ преценка “ дали обвинените не са терористи. Т.е. в случай че някое ченге просто реши да се заяжда, няма какво да го спре да тормози хората. Не са планувани санкции за превишаване на пълномощията. Всичко ще разчита на „ преценката “.

8. Европейската комисия ни тресна санкция от 150 милиона лв.. За държавен монопол и недопускане на конкурентни оператори в газопреносната ни система.

9. Министърката на енергетиката два дни дава изявленията по какъв начин е направила всичко допустимо. Хм, май без главното – да разбие държавния монопол и да допусне конкурентни оператори.

10. Министърката сподели хората да не се тормозили. Тези 150 милиона щели да се платят от облагата на държавната компания БЕХ. Сякаш тя е на друга страна. И различен народ е притежател.

11. Борисов съобщи, че Европейска комисия упорствала за приватизация на тръбите. Европейска комисия си споделя: " Искаме единствено конкуренция, просто позволете на доста оператори да работят ". Кой ли си измисля?

12. Борисов се оправда с Жан Виденов. Че и Виденов не желал приватизация. Представяте ли си, Борисов е горделив, че наподобява на Виденов?!?! Winter is coming.

13. Европейска комисия ясно споделя, че постанова наказването, тъй като й е омръзнало да води едни и същи диалози с години. А и да даде знак, че това няма да повтаря за в бъдеще.

14. Нашите ръководещи се похвалиха по какъв начин в началото щели да ни глобят с 600 милиона, но след гениалните договаряния на нашите, санкцията била понижена. Нито дума за това, че е можело да няма. Като разрушат монопола, несъмнено.

15. Същите измислени доводи за „ опасност на националната сигурност “ се използваха преди 20 години, единствено и единствено да не изтърван монопола над телеком бранша. Ако беше станало по този начин, в този момент щяхме да имаме единствено държавното БТК. Но махнаха монопола и в този момент имаме прелестен телеком пазар.

16. Шефът на комисията по просвета в Народното събрание Рашидов назова хората, които стачкуват против метода, по който се прави ремонтът на " Граф Игнатиев ", навлеци. И изиска да се спрат мненията по какъв начин се изразходват бюджетни средства. А на другия ден същият Рашидов раздразнителен от въпроси на журналиста Сашо Диков, стартира да му вика " Къ`в си ти да ми държиш сметка ". Културно. Дава образец.

17. Пловдивският кмет желал да покаже „ изконния български бит “ на транжиране на две прасета в центъра на Пловдив, под елхата. Коледна традиция, един тип. Празнична. Пловдивчани, излагате се. Само две свине? И то тъкмо преди да станете Европейска столица на културата? Несериозно.

18. Като видя какво се надигна против тази концепция пловдивският кмет излезе с версията, че единствено провеждал обществен опит. А можеше просто да се извини. По-мъжко е.

19. Появи се Марк Жирардели като притежател на " Юлен ". Ама толкоз необичайно се появи, че остави неприятен усет на евтина режисура. На самотна среща самотно е посочил самотни документи на трима самотни министри. Ако аз имах петкратен първенец като притежател и вложител, щях да направя огромна конференция, да опише на всички публицисти за проектите си, да отхвърли всевъзможни подозрения. Така се прави. А в този момент малко наподобява на неосведомен Лотар Матеус, когато поемаше националния ни тим по футбол. Дано не съм прав за това.

20. От всичко нагоре се вижда, че постоянно някоя институция не може да си свърши работата. Или пък е свършила неспособно. Но служителите не се санкционират. А го отнасяме всички ние. Заради тях. А те си остават. И не престават.

21. Но тъжното е, че се постанова практиката да одобряват закон, а след седмица го поправят. Изобщо „ Поправка на поправката “ става проклятието на всяка една активност на ръководещите. И на Парламента може да сложат ново мото: " Хубаво е, и няма късмет да стане готово… "

Истинският проблем е, че кастата на някогашните комунисти, в този момент преоблечени в европейски думи, не могат да ръководят демократично. Т. е. съблюдаване на закона, понижаване на ролята на страната в стопанската система, независимост за индивида, недопускане на административен произвол, доближаване към европейските полезности като удостоверение на цивилизационния ни избор.

Е, очевидно Борисов желае да е като Виденов. Лесно може да стане. Winter is coming. Videnov’s winter is coming…

Усмихнат ден!

Б. ред. - Любомир Аламанов е един от най-известните и сполучливи пиар експерти в България. Позицията му препечатваме от персоналния му фейсбук профил с негово позволение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР