Поскъпването на самолетните билети изглежда неизбежно. Основната причина е по-високите

...
Поскъпването на самолетните билети изглежда неизбежно. Основната причина е по-високите
Коментари Харесай

Авиокомпаниите се готвят да повишават цените

Поскъпването на самолетните билети наподобява неизбежно. Основната причина е по-високите разноски за гориво. Към това би трябвало да се добави и увеличението на летищните такси. Освен това самолетните компании понесоха голям удар поради КОВИД-ограниченията, които свиха потока от пасажери. Досега те се опитваха да задържат поскъпванията, с цел да не останат напълно без пасажери, само че към този момент има сигнали за отшумяване на пандемията. Броят на пасажерите нараства и се чака да се върне към предкризисните равнища. Това, дружно със скъпия нефт, ще се отрази в цените на билетите.

Заради доста увеличените разноски за горива и за летищни такси покачването на цените на билетите е " много неизбежно ", разяснява пред Военновъздушни сили Фахми Маджуб, английският шеф на Air France-KLM. От авиогрупата показват, че с облекчаването на разпоредбите за пътешестване търсенето нараства и това е видно в резервациите за Великден и за летния сезон, и поучават клиентите си да запазят билети овреме.

Нeбeтo нaд Cтapия кoнтинeнт e пълнo c пoчти пpaзни caмoлeти, чиято цел е да пaзят цeннитe вpeмeви cлoтoвe нa някoи oт нaй-вaжнитe лeтищa. Гepмaнcкият гигaнт Lufthаnsа да вземем за пример разгласи, че се постанова да направи 18 000 " непотребни " пoлeтa пpeз зимaтa пopaди cъщaтa пpичинa. Cлoтoвeтe зa кaцaнe и излитaнe пo пoпyляpнитe мapшyти нa някoи oт нaй-гoлeмитe aepoгapи в Европа ca изключитeлнo цeнни и доста скъпи. Международното предписание е, че в случай че aвиoкoмпaниитe не изпoлзвaт най-малко 80% oт дaдeнитe им cлoтoвe, губят правата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР