След като по предложение на БСП бе отложена либерализацията с

...
След като по предложение на БСП бе отложена либерализацията с
Коментари Харесай

БСП успя да запази работните места в мините

„ След като по предложение на Българска социалистическа партия бе отсрочена либерализацията с една година, няма съображение миньорите да са нещастни. Защото с това решение се дава опция на КЕВР да включва в микса и електрическа енергия от ТЕЦ-овете – включително, работа за мините. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и Председател на енергийния съвет на партията Таско Ерменков пред Bulgaria ON AIR.
По неговите думи затварянето на ТЕЦ-овете и мините през 2030 година би било закононарушение, защото до тогава няма да има подготвеност да бъдат сменени с друга устойчива сила. Ерменков акцентира, че в случай че ги няма цените върху излъчванията, цената на силата от въглищните централи ще е най-ниска след тази от АЕЦ „ Козлодуй “. Според него държавната „ Марица “ е в нежелано финансово състояние поради държавна политика да е майка на американските „ Марици “ и мащеха на личната си централа.
„ Решението е да се продължи на активността на „ Мариците “ и да се търсят разновидностите в Европейски Съюз за различен метод за компенсиране на нездравословните излъчвания, само че не с непазарни и спекулативни цени на излъчванията, които вършат тази електрическа енергия недостъпна “, уточни енергийният специалист.
По думите му това е допустимо да се предоговори с Европейски Съюз, стига българският парламент да излезе с единно решение и да е консолидиран във връзка с отбраната на ползите на българските производители и жители.
„ В контракта с „ Боташ “ ни тормози, че в него не са обезпечени ползите на България, до момента в който са обезпечени ползите на „ Боташ “, която си получава парите, без значение дали внасяме или не внасяме газ. Всяко нещо предстои на предоговаряне, зависи обаче какви са изискванията в контракта и какво ще коства смяната му. И в случай че цената е несъразмерна, би трябвало да се търси отговорност от виновника за това. В случая – този, който е подписал контракта. Чухме, че президентът е ходил да го договаря, а министърът го е подписвал “, разяснява Таско Ерменков.
Той обърна внимание, че служебният министър на енергетиката е досегашният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов, който е измежду подписалите контракта с „ Боташ “. Според Ерменков по тази причина ще се направи всичко допустимо нещата в газовия бранш да бъдат скрити.„ Да не забравяме, че той беше началник на сдружението, което построи Турски поток с български пари, с цел да може през България да минава газ, който не можем да използваме “, напомни социалистът. „ Много скоро ще избухне тематиката с газохранилището в Чирен и неговата рехабилитация – дали отново нещо корупционно да изскочи оттова “, обърна внимание на финала на диалога Таско Ерменков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР