Пощенска банка обяви победителите във второто издание на програмата и

...
Пощенска банка обяви победителите във второто издание на програмата и
Коментари Харесай

Пощенска банка за втори път награди с по 10 хил. лева три проекта за социално предприемачество

Пощенска банка разгласи спечелилите във второто издание на програмата и връчи три награди по 10 хиляди лв. на три плана в три категории: " Дигитални нововъведения ", " Образование " и " Зелени планове ". Целта на самодейността, почнала предходната година по случай 30-годишния празник на финансовата институция, е да насърчи забавни хрумвания, свързани със обществено предприемачество.

Във " Вселена от благоприятни условия " могат да аплайват жители, екипи, организации, юридически лица, обединени от устрема да бъдат в интерес на хората, да носят смяна.
Победителите
В категория " Дигитални нововъведения " победител е план на Таня Димитрова за мобилно приложение " Яника ": жестов език с карти и добавена действителност . Това са карти с нарисувани жестове от жестовия език на глухите хора, които " оживяват " с 4D+ резултат анимация. " Децата ще имат опция да видят по какъв начин се извършват жестовете в действителна среда на всички места и когато и да е, единствено на един клик разстояние и карти. Ще бъдат подбрани най-необходимите и най-често употребяваните жестове за връзка в всекидневието. Нуждата да се знаят жестовете е огромна за чуващите съученици, за учителите им и за всички нас ", изяснява създателката на плана.

" Светът в кутия " на Златина Георгиева е награденият план в категория " Образование " . Става въпрос за абонаментни кутии за деца от 1 до 4 клас, с които се предизвиква детското любознание, опознаването на разнообразни култури и развиването на четивна и научна просветеност. С всяка кутия децата се впускат в проучване на нова страна, а в основата на просветителния план е концепцията за " учене посредством правене " - ето за какво в кутията има занимателни истории и игри, материали и инструкции за научни опити, креативен задания и планове за сглобяване, свързани с съответната страна.
Реклама
" Световните трендове в областта на образованието, а и персоналният ми опит на преподавател, показат, че актуалните деца имат потребност от разнородни и интерактивни просветителни материали, в които да влагат своята креативност, да ги предизвикат да мислят и да търсят още информация. Абонаментната кутия може да се употребява както от фамилии у дома, по този начин и от учители в клас. Тя е продължение на плана " Писма от света " за насърчаване на четивна просветеност и е налична за цяла България ", разяснява авторката на плана.

В категория " Зелени планове " победител е Денимир Димитров с концепцията за " произвеждане на биоразградима посуда и хранителни артикули от остатъчен материал " . Компанията " Зиро Уейв ", в която Димитров е съучастник, създава 100% биоразградими съдове и хранителни артикули (брашно и крекери) от остатъчния малц след производството на бира - материал, който бива изхвърлян, генерирайки голямо количество метан в атмосферата.

" Това е международна иновация и неповторим артикул, който се прави в България - образец за кръгова стопанска система, за това по какъв начин един бизнес може да генерира доходи и да е резистентен. Машината за посудата е основана напълно от нас. В момента имаме първообраз на първата ни паница, общоприет размер за еднократна приложимост, която след приложимост се разгражда за интервал сред 4 и 6 месеца. Забраната на Европейски Съюз през 2019 година ни даде подтик да продължим напред с плана и да стартираме непосредствено да се борим с елиминирането на посуда за еднократна приложимост, направена от пластмаса ", изяснява създателят на плана.
Процедурата
Тази година началото на програмата " Вселена от благоприятни условия " беше оповестено на 16 май, а кандидатстването продължи до 28 юни. На онлайн платформа всеки искащ имаше опция да показа своята концепция с фокус върху общественото предприемачество. Проектите, позволени за присъединяване в спортния темперамент на програмата, трябваше да дават отговор на редица критерии, измежду които нововъведение, качество, употреба.
Реклама
Гласуване на платформата дефинира по 10 финалисти, събрали най-вече поддръжка, във всяка една от трите категории - " Дигитални нововъведения ", " Образование " и " Зелени планове ". Крайните спечелили във всяка категория са избрани от без значение жури, в което влизат представители на банката, на неправителствени организации и бизнеса.

Наградените имат шест месеца от датата на приемане на финансирането, с цел да осъществят своите планове.
Свързани публикации Банковите дивиденти: Почти милиард и съвсем връх 16 септември 2022, 06:55 Пощенска банка награди с по 10 хиляди лв. три плана за обществено предприемачество 14 септември 2021, 16:24 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР