Посещението на Негово Светейшество Папа Франциск ще постави България в

...
Посещението на Негово Светейшество Папа Франциск ще постави България в
Коментари Харесай

Марешки: Да покажем духовното си наследство

„ Посещението на Негово Светейшество Папа Франциск ще сложи България в международните вести с нещо положително. Това работи за нашия интернационален имидж като страна на духовността ”, разяснява водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той ще бъде измежду формалните посетители по посрещането на главата на Римокатолическата черква в София.

„ Неслучайно в обръщението си към българите той подчертава върху делото на светите братя Кирил и Методий. Трябва доста да работим точно в тази посока - светът да разбере за нашето извънредно духовно завещание –вярата, огромните ни духовни водачи, Възраждането, нашата неповторима иконопис, античните ни църкви и манастири ”, сподели още Марешки.

„ Запознах се с папата  преди две години във Ватикана. Човек постоянно може да се научи на мъдрост такива огромни персони. Споделям неговите безапелационни позиции във връзка с така наречен джендър идеология. Той дори е много краен, определяйки казуса като нов нацизъм. Както знаете, ние от ВОЛЯ сме изрично против  такива нездравословни идеологии, с пагубни последствия, да бъдат натрапвани на децата ни и да ги объркват. Затова няма да спрем да се противопоставяме и да пазиме фамилните полезности, вярата, положителното ”, съобщи Веселин Марешки.

Ще напомним, че за Великден Веселин Марешки посети Зографския манастир и се помоли за България, дружно с игумена архимандрит Амвросий. Лидерът на ВОЛЯ е чест посетител и при Вселенския патриарх Вартоломей. Има отлични контакти и с българския патриарх Неофит, с който наскоро разискаха провокациите пред българската православна черква в нашето съвремие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР