Porsche ревизира значително Taycan. Най-новото издание на електрическия спортен седан

...
Porsche ревизира значително Taycan. Най-новото издание на електрическия спортен седан
Коментари Харесай

Новото Porsche Taycan в тест за издръжливост

Porsche ревизира доста Taycan. Най-новото издание на електрическия състезателен седан е планувано да излезе на пазара напролет на 2024 година В момента новият Taycan е в тежка тестова фаза. Моделите от ново потомство би трябвало да изминат към 3,6 милиона тестови километра на тестови площадки, спортни писти и публични пътища по целия свят.

Това се случва при рискови условия - температурната канара варира от плюс 53 градуса по Целзий в Долината на гибелта в Калифорния/САЩ до минус 41 градуса по Целзий във Финландия на север от Арктическия кръг.
След ранни компютърни симулации и обширни стендови проби, обновеният Taycan в този момент минава последните стадии на проби в действителни условия на тестови писти и публични пътища.

„ По-бързо, по-високо, по-далеч – подобрихме новия Taycan в съвсем всички дисциплини спрямо неговия предходник “ - разкрива мениджърът на серията Кевин Гиек - „ И защото измененията са толкоз всеобхватни, изтощителната стратегия за тестване е съвсем еквивалентна на тази на изцяло нов модел. “

От 3,6 милиона тестови километра 300 000 са в по този начин наречения тест на студена земя и 200 000 са в по този начин наречения тест на гореща земя. На към 350 километра северно от Арктическия кръг, електрическата спортна кола във Финландия освен показва своя динамичен капацитет за шофиране върху сняг и лед, само че и времена за зареждане, които от време на време са на половина при ниски температури.

Климатът в Долината на гибелта е също толкоз провокационен, само че с температури в другия завършек на скалата - това е мястото, където се организират надпреварите за устойчивост в горещите земи. Тестовият екип на Porsche тества, наред с други неща, зареждането на батерията и надеждността на ръководството на топлината при рискови горещини.

„ В Porsche електрическите коли би трябвало да преминат през същата тежка стратегия за тестване като нашите спортни коли с мотори с вътрешно горене “ - споделя мениджърът на тестванията на Taycan Флориан Щал - „ В допълнение към превъзходната продуктивност, условията постоянно включват неограничена склонност за ежедневна приложимост при всевъзможни климатични условия. “

И трите разновидността на каросерията се възползват от обширните модификации още с стартирането на пазара - спортният седан Taycan, универсалният Taycan Cross Turismo, който се предлага с пакет за офроуд, и спортният, удобен Taycan Sport Turismo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР