Порожанов не бил пожелал да декларира имуществото си на жената,

...
Порожанов не бил пожелал да декларира имуществото си на жената,
Коментари Харесай

Порожанов иска да бъде публикувана цялата му декларация до КПКОНПИ

Порожанов не бил поискал да заявява имуществото си на дамата, с която живее
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подава в петък заявление до КПКОНПИ, с което моли да бъдат подхванати ограничения за публикуването на всички данни от хартиения притежател на подадената от него декларация за 2017 година, включително и данните във връзка с брачната половинка му, защото не попадат в хипотезата на член 37, алинея 7 от ЗПКОНПИ. Това афишират в прессъобщение от земеделското ведомство, откакто през вчерашния ден стана ясно, че има разминаване в подадената декларация от Порожанов до Антикорупционната комсия и оповестената на уеб страницата на КПКОНПИ. От КПКОНПИ споделиха, че Порожанов не бил поискал да заявява имуществото си на дамата, с която живее на фамилни начала и чисто механически системата на уеб страницата не е разгласила тези редове.

 Съобщението на Комисията пък бе в отговор на медийни изявления за несъответствието сред действителната декларация и оповестената в интернет портала, като даже бе намекнато, че са изтривани данни.

Ето какво добавя Порожанов: В подадената декларация са посочени всички условия, както във връзка с лицето, заемащо висша обществена служба, по този начин и за неговата брачна половинка. При попълването на декларацията на стр. 2 не е направена отметка за нито едно от посочените условия:

1. Наличие  на фактическа разлъка

2. Не живее дружно със брачната половинка си и няма общо домакинство и няма да заявява нейното имущество и приходи на съображение чл.37, алинея 5 от ЗПКОНПИ

3. Фактическо общуване на брачен начала. 

Предвид неналичието на отметка в посочените нагоре колони, механичното преместване на ЕГН-то на брачната половинка му от миналата колона, в която са посочени имената и ЕГН-то за брачната половинка, в колоната за случаите по член 37, алинея 7 от ЗПКОНПИ за " фактическо общуване на брачен начала ",  не дава отговор на действителното състояние и не следва да се смята за отвращение за издание на информация по отношение на лице, с което се намира във фактическо общуване на брачен начала. 

По отношение на единственото, открито от комисията противоречие, за същото е получено уведомително писмо от 13.03.2019 година, в което се показва, че не са попълнени трудовите приходи от заеманата служба за 2017 година В определение от комисията 14-дневен период е подадена коригираща декларация и е показана нужната информация.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР