Поредно зверско нападение във Франция, най-вероятно на регилиозна основа. Трима

...
Поредно зверско нападение във Франция, най-вероятно на регилиозна основа. Трима
Коментари Харесай

Терор в Ница, трима души са обезглавени в църква


Поредно зверско нахлуване във Франция, най-вероятно на регилиозна основа. Трима души са убити, а други няколко ранени след нахлуване с нож в черква в Ница. Нападателят нахлул в храма и обезглавил трима души, измежду които и една жена, заяви Ройтерс.

Вътрешният министър Джералд Дарманин съобщи, че се организира полицейска интервенция, а кметът на Ница Кристиан Естрози разгласи, че обвиненият е задържан. Естрози дефинира убийството като терористичен акт.

Нападението се случва на фона на крайното изостряне на връзките сред Турция и Франция и единствено два дни откакто " Шарли Ебдо " окарикатури турския президент Реджеп Ердоган на корицата си. Началото на този развой пък бе даден от убийството на учителя Самюел Пати, който бе обезглавен в Париж от ислямист, откакто сподели карикатури на пророка Мохамед в час по независимост на изразяването.

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи в отбрана свободата на словото и по-конкретно - за правото да се разгласяват карикатури на пророка Мохамед. " Пати е погубен, тъй като ислямистите желаят нашето бъдеще ", само че Франция " няма да се откаже от своите карикатуристи ", съобщи още Макрон. Заради думите на френския президент турският му сътрудник Реджеп Ердоган съобщи, че " Макрон има потребност от психиатър ".

Все още не е ясно дали офанзивата в Ница е обвързвана с убийството на Пати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР