Поредни известни българи попадат под ударите на закона Магнитски.Днес Службата

...
Поредни известни българи попадат под ударите на закона Магнитски.Днес Службата
Коментари Харесай

Втора бомба Магнитски! Ето кого удря

Поредни известни българи попадат под ударите на закона " Магнитски ".

Днес Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров (Овчаров), Александър Христов Николов (Николов), Иван Генов (Генов), Николай Малинов (Малинов) и Владислав Горанов (Горанов) – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. Това оповестиха от американското министерство на финансите.
-->
OFAC също по този начин наложи мярка на четири юридически лица, притежавани или следени от Малинов, както и сдружение, притежавано или следено от Горанов. Мерките по отношение на тези физически и юридически лица се постановат въз основа на Указ 13818, който надгражда и ползва Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и под чието деяние попадат участниците в съществени нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят.

„ Съединените щати поддържат своя съдружник в НАТО, България, в битката както с надълбоко вкоренената корупция, по този начин и с съветското въздействие, подкопаващи демократичните институции “, съобщи Браян Е. Нелсън, подсекретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовата разузнаване. „ Действията, осветлени през днешния ден, обгръщат разнообразни политически партии и държавни управления, което демонстрира незабавната нужда от разграждане на мрежите, които в продължение на години са възпроизвеждали противозаконни действия, изключително в енергийния бранш. Корупцията ограбва българския народ със стотици милиони долари и попречва вложенията и икономическия напредък на страната. “

Въз основа на Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида на 20 декември 2017 година е публикуван Указ 13818, с който се удостоверява, че нарушаванията на правата на индивида и корупцията с източник напълно или в забележителна степен отвън Съединените щати са достигнали подобен мащаб и тежест, че заплашват стабилността на интернационалните политически и стопански системи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР