Поредна вандалска проява с хвърляне на камъни по влак, този

...
Поредна вандалска проява с хвърляне на камъни по влак, този
Коментари Харесай

Зам.-началникът на локомотивното депо в София: Пострадалият машинист е добре

Поредна вандалска демонстрация с мятане на камъни по трен, този път приключи с ранен ватман. Инцидентът е от неделя, когато незнайни са замеряли влака Варна – Враца в региона на Провадия. Счупено е предното стъкло на локомотива, а машинистът е ранен в рамото, наранено е и едното му око. От железниците припомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Според Ангел Ангелов, зам.-началник на локомотивното хранилище в София, потърпевшият е добре, на място му е оказана здравна помощ. " Има пострадвания в региона на рамото от хвърления камък и късчета от челното стъкло на локомотива, които са попаднали в очите му. На място те са отстранени и е освободен за домашно лекуване. Нямам информация дали са открити причинителите на вандалския акт. 37 са случаите на замерени с камъни подвижни железопътни сформира за тази година, за миналата - 52. За по-миналата са 53, а за 2020 година -  над 70 ", заключи той.  

По думите му при скорост от 80 км/ч и хвърлен камък няма по какъв начин предното стъкло да не се счупи и да не влезе в кабината на машиниста. " При подобен случай влакът наложително стопира. Уточнява се местоположението и дали има потребност от лекарска помощ. В случая са оказали първа помощ на машиниста, а локомотивът е трябвало да бъде сменен, с цел да доближат пасажерите до крайната си гара. Почти всекидневие е замерянето на влакове. В кв. " Факултета " това се случва съвсем всеки ден ", изясни Ангелов.

Той споделя, че предварителната защита се състои в пояснения в учебните заведения какъв брой рисково е да се хвърлят камъни по влакове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР