Хоризонталната маркировка на ремонтираната част на Рогошко шосе ще бъде

...
</TD
>Хоризонталната маркировка на ремонтираната част на Рогошко шосе ще бъде
Коментари Харесай

1/4 от Рогошко шосе е почти готова, за повече няма пари

Хоризонталната маркировка на ремонтираната част на " Рогошко шосе " ще бъде направена във вторник, заяви за Plovdiv24.bg инж. Паун Иванов, началник на строителната компания " ИСА 2000 ", която прави реконструкцията на пътя.

Няколко пъти от общината съобщаваха, че крайният период за довеждане докрай на Рогошко е 26 април, т.е. предишния петък. Строителите не са съумели да създадат единствено маркировката поради дъждовете от последните седмици.

" Всичко е готово - асфалт, банкети, знаци. Веднага откакто сложим маркировката, ще махнем знаците и пускаме придвижването " - изясни Иванов.

Няма да е належащо да се прави координиране с Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ", с цел да се пусне трафикът по ремонтирания сектор, защото има одобрен план за организация на придвижването.

Реално реорганизация е правена единствено на 1/4 от пътя от землищната граница на община Пловдив с община " Марица " (отбивката за Околовръстното шосе) в посока Пловдив до ТИР паркинга. Строителите отстраниха съществуващия път, построиха нова пътна основа и поставиха три пласта асфалтова настилка. Ремонтът на сектора е в границите на задатъка от 2 милиона лв., провиснал от бюджета на Пловдив за 2023 г. 

В бюджета на града за тази година към този момент не са планувани средства за останалата част от трасето. Не е ясно дали при възможна актуализация ще се намерят пари за цялостното дотъкмяване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР