Поредна осветлена от Narod.bg далавера на кмета от ГЕРБ в

...
Поредна осветлена от Narod.bg далавера на кмета от ГЕРБ в
Коментари Харесай

Сигнал до прокурор в Narod.bg: Кметът от ГЕРБ Димитър Бръчков и Живко Лешоядо харизаха киното в Петрич срещу 400 бона

Поредна осветлена от Narod.bg спекулация на кмета от ГЕРБ в Петрич Димитър Бръчков. Наш източник от югозападния град разкри, че в прокуратурата има постъпили сигнали, касаещи спекулация на Бръчков с киното в Петрич.

Според корупционерите воглаве с Димитър Бръчков, контрольор от АДФИ и даже наведената прокуратура „ кино “ изобщо няма! Абсурдно изказване, в случай, че персонално кметът го открива на публична гала, за което има видеорепортаж, голям брой изявления и приложени касови бонове и билети за филми!

СХЕМАТА

На кинозалата през 2020/2021г. е изработен безценен ремонт за стотици хиляди лв., само че публично „ никой не знае за подобен “, писмено не попада, а съгласно Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) нейни служители са „ ревизирали на място “ и не открили рекострукция!

Поредно неуместно изказване, в случай, че разполагаме със снимков материал от ремонта и видео по какъв начин персонално кметът Димитър Бръчков го открива на публична гала!

Цялата скица става ясна с уточнението, че кметът на Община Петрич съзнателно не съблюдава решение на Общинския съвет и скъп парцел обществена общинска благосъстоятелност попада в ръцете на частна компания – без конкурс, без търг и безплатно за общината.

В сигнала до прокуратурата се споделя, че измамата е подплатена с рушвет в размер на 400 000 лв., взет от съветника Живко Карадалиев, прочут в града с прякорите Лешояда и Лебеда. Парсата била разграничена с кмета Бръчков.

За да е по-сигурна аферата, контрольор от АДФИ изготвя документи с погрешно наличие за въвеждане в подвеждане на прокуратурата (вероятно отново против подкуп), а двама профилирани прокурори отхвърлят да одобряват 100% достоверни обстоятелства и доказателства (незнайно какво е повлияло на вътрешното им убеждение), че ремонт има, а киното е настоящо, работи и компанията печели! Така всички по веригата са удовлетворени, а жителите на община Петрич – още веднъж ощетени!

ИСТОРИЯТА

В Петрич има работещо ново „ частно “ кино от 2021 година, помещаващо се в дребния салон на Народно читалище „ Братя Миладинови “ с повърхност 440 кв. м., който е ситуиран в постройка с идентификатор 56126.602.2475.2 по КККР на град Петрич. Обектът се стопанисва нелегално от компания поради подписан контракт за наем с читалищното настоятелство, въпреки действително притежател да е община Петрич.

Салонът е обществена общинска благосъстоятелност, което е видно от Определение  №442/13.03.2018г. на АС-Благоевград и Определение №6636/21.05.2018 година на Върховен административен съд.

Някой е отдал чартърен непознат парцел!? Как става това?

Без издадено позволение за градеж, без всевъзможни строителни бумаги и без въвеждане в употреба е осъществен скъпоструващ ремонт и преустрояване на залата през 2020/2021 година за стотици хиляди лв.. Изведнъж цялата локална администрация изпада в деменция – никой „ не знае “ и „ не помни “ за реконструкцията – нито кмет, нито ръководител на Общински съвет Петрич, контрольор от АДФИ пък също вкарва в подвеждане прокуратурата, като дава неистинска информация, само че киното действа!

И кметът, и ръководителят на Общински съвет, и членове на читалищното настоятелство го откриха публично през 2021 година с фойерверки и фанфари.

Но пред българската прокуратура властимащите в Петрич лъжат. Радостното в тази ситуация е, че Върховна касационна прокуратура с разпореждане от 29.04.2022 година е разпоредила цялостна инспекция и формиране на досъдебно произвеждане, което върви с цялостна мощ.

„ Несъществуващото кино “ става мотив за изпълнена с патетика вест на БНР от 16 юни 2021-а, озаглавена „ Петрич към този момент има съвременно кино “.

Реклама

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101484056?forceFullVersion=1

Какво се е случило с решението №699 от Протокол №26/19.10.2017г. на Общински съвет Петрич откакто и Върховен административен съд го оставя в действие с дефинитивно определение №6636/21.05.2018 година?

Кметът Димитър Бръчков не се е съобразил, само че е реалност, че ремонт е осъществен, киното работи, а частна компания печели! А видно от цитираните от самия прокурор Кръстев Определение  №442/13.03.2018г. на АС-Благоевград и Определение №6636/21.05.2018 година на Върховен административен съд става изрично ясно, че процесната постройка е благосъстоятелност на Община Петрич и е обществена общинска благосъстоятелност! 

Редно ли е и управлението на читалището и кметът на община Петрич да си затварят очите за непозволеното отдаване чартърен и потребление не по предопределение пространства от читалището заради персонален интерес на кмета за рушвет и на общинският съветник – член на читалищното настоятелство Живко Карадалиев?

Какво желае Живко Лешоядо

Откъм улица „ Братя Миладинови “ в помещение на кота +3.45(217.59) по североизточната фасада в читалището се обитава и различен частен обект – нощен бар-дискотека „ Сити клуб “. Това е безусловно непозволено най-малкото съгласно Закона за националните читалища:

Чл.3, ал.6(4)  (Нова – Дъждовни води, бр. 42 от 2009 г.) Народните читалища нямат право да дават лично или употребено от тях имущество възмездно или безплатно:

1. за хазартни игри и нощни заведения;

2. за активност на нерегистрирани по Закона за вероизповеданията религиозни общности и юридически лица с нестопанска цел на такива общности;

3. за непрекъснато прилагане от политически партии и организации;

4. на ръководителя, секретаря, членовете на настоятелството и проверителната комисия и на членовете на техните фамилии.

Отдаването за механа е нелегално и съгласно устава на самото Народно читалище „ Братя Миладинови “.

Но преди години е подписан контракт за наем още веднъж непозволено с компанията на Тошко Антониев Ангушев под претекст, че помещението се употребява за образование на диджеи. Всички в Петрич са наясно, че такива образования там в никакъв случай не е имало, само че пък са гостували съвсем всички поп-фолк реализатори и се е продал алкохол в промишлени количества, т.е., обектът действа като локал!

За хората в Петрич е ясно също, че Тошко Антониев Ангушев е подставено лице на общинския консултант и член на читалищното настоятелство Живко Благоев Карадалиев. Живко Карадалиев, посредством Ангушев и със затворените очи на кмета Димитър Бръчков, сполучливо заобикаля Закона за националните читалища и до неотдавна – допреди да стартира ремонтът, печелеше непозволено.

Съгласно Закона за устройство на територията са нарушени куп наредби – тъй като не са спазени никакви отстояния, а ограничения за сигурност не дава отговор на условията и други Обектът е реконструиран без районен съд, не е въведен в употреба в прорез със Закон за устройство на територията!

До края на 2021г. нощния клуб функционираше, договорът за наем не е преустановен и съгласно „ притежателите “ след осъществяване на плана ще отвори отново порти и ще проработи на цялостни обороти! Кметът Бръчков дружно с Лешоядо посрещнаха новата 2023 година точно там!

Баницата разграничена -жителите ощетени, написа източникът на Narod.bg. Сигналът с цялата фактическа конюнктура към очевадната спекулация ще бъде изпратена на Европейската прокуратура.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР