Поредна мрачна прогноза от водеща икономическа организация - този път

...
Поредна мрачна прогноза от водеща икономическа организация - този път
Коментари Харесай

Световната банка: Заплахата от рецесия е реална

Поредна мрачна прогноза от водеща икономическа организация - този път от Световната банка. Нейният шеф Дейвид Малпас съобщи през вчерашния ден, преди началото на есенните срещи на банката с МВФ, че " налице е действителна опасност светът да изпадне в криза през идната година. "

" Дълговите равнища за разрастващите се стопански системи стават все по-голямо задължение. Покачващите се лихвени нива усложняват обстановката. Инфлацията продължава да бъде проблем, изключително за бедните. В Световната банка имаме доста данни по тази тематика, изключително с отчета от предходната седмица, отдаден на бедността. Той е първият от две години насам, знаете – това е двугодишен цикъл. Имаме 70 милиона души, които са изпаднали в беднотия за този интервал, и също по този начин, доста тревожно е, че с 4 % е намалял броят на хората със междинни приходи ", съобщи Малпас, представен от БНР. 

Подобна прогноза направи преди време и изпълнителната директорка на МВФ Кристалина Георгиева. Вчера тя акцентира, че светът не може да си разреши инфлацията да продължи да нараства прекомерно дълго и да се трансформира във " трен дезертьор ". Георгиева разказа факторите за високата инфлация.

" Ефектът от Covid-19 върху веригите на доставки, тази безсмислена война, която предизвиква покачването на цените, изключително на енергоносителите и питателните артикули ".

За следващ път Кристалина Георгиева акцентира, че битката с изменящия се климат не би трябвало да стопира и напомни, че човечеството " може да оцелее при висока инфлация и криза, само че не и при нестихващи климатични промени ".

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР