Специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative

...
Специална среща на Глобалната инициатива на Клинтън (Clinton Global Initiative
Коментари Харесай

Хилъри Клинтън в София. По покана на Кирил Домусчиев

Специална среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI): " Премахване на бариерите: Инвестиране в дамите бизнесмени " се организира в НДК през днешния ден, като събра водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознава способи за поддръжка на икономическия прогрес на дамите в международен мащаб. Това оповестява Българска телеграфна агенция.

Срещата в София, проведена от Кирил Домусчиев и " Домусчиев импакт " (Domuschiev Impact), е част от " Пътят към септември " на CGI – целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и идентифициране на способи за предприемане на дейности, водещи до срещата на CGI 2024 в Ню Йорк, 23-24 септември.

По думите на Кирил Домусчиев, съосновател на " Домусчиев импакт " и член на Консултативния съвет на CGI, гласовете на дамите бизнесмени постоянно остават нечути, а те са вдъхновяващи и може да бъде направено повече за техния триумф.

" Преодоляването на разликата сред половете ще даде подтик на стопанската система с 3 трилиона $ ", сподели Домусчиев.

Той акцентира, че фокус на днешното събитие е житейският път на Хилъри Клинтън, който е доказателство, че всичко е допустимо. Домусчиев съобщи, че част от тяхната задача е да оказват помощ на дамите да се чуе техния глас.

Според някогашния държавен секретар Хилари Родъм Клинтън истината е, че доста дами и девойки се сблъскват с спънки. Те получават към 24 % по-ниски приходи, в действителност намират работа в по-ниско платени елементи на стопанската система и сигурно са незадоволително показани в бордовете на шефовете или на висшите управителни позиции в корпоративния бранш.

" От една страна имаме страхотни благоприятни условия, само че би трябвало да бъдем почтени във връзка с настройките ", уточни Клинтън, допълвайки, че предприятията, ръководени от дами, са получили 2 % по-малко от вложения рисков капитал през предходната година.

Тя напомни, че всяка една на 10 дами живее в беднотия, само че въпреки всичко стопанските системи, от които са част, не биха могли да действат без тяхната неплатена работа.

Клинтън приветства обстоятелството, че тази полемика се организира тук, в България, тъй като страната ни е образец за дами в Народното събрание и на корпоративни позиции.

" Има доста уроци, които можем да научим, само че също по този начин и провокации, с които би трябвало да се сблъскаме, и можем да стартираме, като сложим по-голяма стойност на дамите и всичко, с което те способстват в работата си ", разяснява Клинтън.

Тя приветства като собствен събеседник президента на Косово Вьоса Османи, спечелила поста с най-голямата поддръжка, която човек- без значение мъж или жена, в миналото е получавал в Косово.

" През последните най-малко 25 години, като политик, юрист и като деятел, аз видях, че колкото повече овластяваме девойките и дамите, това толкоз повече се отразява на просперитета на всички жители ", сподели Османи, наблягайки, че битката в тази тенденция е на няколко фронта.

От една страна това е реформиране и ориентиране на икономическите политики по метод, който включва приноса на дамите в работната мощ, тъй като изключвайки ги, това ще забави икономическият напредък. Османи също по този начин счита, че би трябвало да се въвличат дамите повече в политиката, тъй като по този миг те имат думата при взимането на решенията.

По мнението на президента на Косово би трябвало да се влага повече и в политики, които поддържат образованието на дамите, тъй като то е значим аспект на икономическия лъх напразно.

Османи добави, че би трябвало повече правдивост или повече господство на закона и тъждество, тъй като в противоположен случай няма да се реализиран мечтаните резултати. 

" Овластяването на дамите в икономическо отношение има резултат оттатък личния им самостоятелен триумф. То овластява обществата да реализира повече ", разяснява тя, акцентирайки за образец личната си страна.

В събитието взеха присъединяване още Шери Блеър, създател на Фондация " Шери Блеър за дамите ", Йозлем Денизмен, създател и основен изпълнителен шеф на " Монай " (Monay), Джесика Еспиноза, основен изпълнителен шеф на " 2 Екс глобъл " (2X Global), Елпида Кокота, създател и основен изпълнителен шеф на " Мексоксо " (Mexoxo), Джоселин Манган, създател и основен изпълнителен шеф на " Хим фор хър " (Him for Her).

" Домусчиев импакт " служи като представящ спонсор на срещите CGI 2022 и 2023 в Ню Йорк.

CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние — нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР