Някои от най-известните туристически дестинации в Европа въвеждат мерки за

...
Някои от най-известните туристически дестинации в Европа въвеждат мерки за
Коментари Харесай

Защо Европа се напълни с американски туристи?

Някои от най-известните туристически дестинации в Европа вкарват ограничения за ограничението на тълпите от задгранични гости. Голям % от тях са американци и повода е в... мощния $, написа Fortune.

Индексът на " силата " на щатските пари по отношение на кошница от други валути скочи с 4% през тази година. Това е резултат от внезапното повдигане на лихвения % от Федералния запас.

В същото време, другите централни банки всеобщо готвят понижаване на лихвите или то към този момент е в ход.
 Европа против свръхтуризма - какво стои зад тази реакция
Европа против свръхтуризма - какво стои зад тази реакция

Три европейски града съумяват да развиват верни туристически политики

Казано на човешки език, сега с 1 $ отвън Съединени американски щати си купувате повече, в сравнение с преди. А това е добре пристигнало за американците, които към момента имат да си " наваксват " с почивките и екскурзиите зад граница след пандемията.

Монетата, обаче, има и противоположна страна. Международният туризъм се смята за импорт при изчисляването на Брутният вътрешен продукт.
 Как въздейства геополитиката на международната търговия и на каузи на $ при интернационалните разплащания
Как въздейства геополитиката на международната търговия и на каузи на $ при интернационалните разплащания

Мнението на Гита Гопинат, първи заместник-ръководител на Международния валутен фонд

" Що се отнася до търговията с услуги, Съединените щати имат търговски остатък, тъй че в случай че пътуванията в чужбина продължат да се усилват паралелно с възходящия недостиг на при стоките, чистият експорт може да окаже забележителна тежест върху растежа на действителния Брутният вътрешен продукт ", пишат анализаторите от Wells Fargo.

Според техните калкулации обстановката към този момент е сравнима с тази от 2005 година, когато още веднъж доларът беше доста мощен.

При различен подобен интервал (2014-2015 г.) разноските за пътувания в чужбина скочиха с 1,1 милиарда $, до момента в който ваканциите на чужденци не се трансформираха изключително като стопански резултат.

$1,1 милиарда е едвам 1,5% от общия търговски баланс, само че анализаторите са безапелационни, че подпомогнатия от мощния $ туризъм може да повлияе на него.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР