Поредна червена светлина идва от Брюксел за случващото се в

...
Поредна червена светлина идва от Брюксел за случващото се в
Коментари Харесай

Гореща точка: Беларус. Европа няма да признае Лукашенко за президент на Беларус

Поредна алена светлина идва от Брюксел за протичащото се в Беларус. Днес е била призната резолюция в Европейския парламент, с която ясно се декларира, че Александър Лукашенко няма да бъде приет за законен държавен глава на Беларус, откакто мандатът му изтече при започване на ноември.
Лукашенко завоюва 80% от вота на изборите в края на август и победи съперника си Светлана Тихановска. Смята се обаче, че резултатите са били манипулирани за Лукашенко да затвърди диктата си, което докара и до експлоадирането на гневни митинги.

С огромно болшинство в поддръжка на продемократичните митинги в Беларус, евродепутатите гласоподаваха с 574 гласа " за ", при 37 " срещу " и 82 въздържали се, за отменяне на формалните резултати от президентските избори на 9 август, за които Западът споделя, че са били фалшифицирани, оповестяват интернационалните организации.

Призивът е да бъдат наложени съществени стопански наказания за протичащото се в Беларус.

Макар гласуването в Европарламента да не е правно обвързващо, то има политическа тежест и може да се отрази върху вложенията на Европейски Съюз в Беларус и върху финансовата поддръжка посредством грантове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР