Пореден политически сблъсък в студиото на BTV Тази сутрин. Знаковите

...
Пореден политически сблъсък в студиото на BTV Тази сутрин. Знаковите
Коментари Харесай

Дебат на тема как да продължи здравната реформа

Пореден политически конфликт в студиото на BTV „ Тази заран ". Знаковите лица на партиите влязоха в открит спор по значимите въпроси, които вълнуват всички българи. Фокусът на днешния спор беше опазване на здравето.

Един против различен се изправят проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, доцент Антон Тонев от „ Продължаваме промяната " - „ Демократична България ", проф. Георги Михайлов от Българска социалистическа партия и доктор Веселин Балкански от „ Български напредък ".

ГЕРБ постоянно е била нужна на българските жители в положение на рецесии. Ние сме давали вярната формула и сме извеждали страната от няколко рецесии, като финансовата, Коронавирус рецесията и рецесията с бежанците. И в предния парламент представихме работеща формула, която към този момент щеше да дава резултат - щяхме да имаме една овладяна инфлация, нямаше да има подобен напор от бежанци. Ние сме подготвени с управническата формула и всеки едни глас за нас е глас за постоянно държавно управление, съобщи проф. Костадин Ангелов.

Доц. Тонев от „ Продължаваме промяната " - „ Демократична България " посочи, че последните избори са посочила, че с изключение на първо място в Народното събрание, се изисква и доверие.

След дълги години ръководство на ГЕРБ по-голяма част от обществото счита, че това доверие би трябвало да се заслужи отначало. Демократичният развой дава такава опция посредством един забележителен престой в съпротива. И може би през това ГЕРБ би трябвало да мине, като през едно чистилище - да служи още веднъж заем на доверие, може би и да смени лицата. От Своя страна „ Продължаваме промяната " е едно ново лице, само че което не му бе дадена опция да разгърне своята стратегия. Политическа партия ще застане със своята известна стратегия, със своята непорочност, с желанието за битка с корупцията, сподели представителят на ПП-ДБ.

По думите на проф. Михайлов Българска социалистическа партия непрестанно е упорствала през последните години за партниране в Народното събрание и е направила всичко допустимо за сформиране на постоянно държавно управление. Българска социалистическа партия декларира и в този момент - в тази политическа конюнктура България се нуждае неистово от работещ парламент, от постоянно държавно управление и от доверие сред политическите сили. България би трябвало да бъде спасяван, тя се намира в доста сериозен политически миг от своята история, акцентира представителят на Българска социалистическа партия.

На въпроса дали концепцията на „ Български напредък " за разговор с всички е сработила доктор Балкански отговори, че това ще стане ясно от резултатите на партията на идните избори. „ Български напредък " предлага един нов модел за присъединяване в политиката. Както неведнъж ген. Янев е заявявал - политическа партия „ Български напредък " ще предлага решения на проблемите. Това желаеме да разбираем на гласоподавателите. Написал съм план за промяна в опазването на здравето, разгласи доктор Балкански.

БТВ, „ Тази заран "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР