Мадрид окончателно изтегля посланика си от Аржентина, защото президентът Хавиер

...
Мадрид окончателно изтегля посланика си от Аржентина, защото президентът Хавиер
Коментари Харесай

Мадрид окончателно изтегли посланика си от Аржентина след отказ на президента да се извини за изказване

Мадрид дефинитивно изтегля посланика си от Аржентина, тъй като президентът Хавиер Милей отхвърли да се извини, откакто назова брачната половинка на испанския министър председател Педро Санчес " корумпирана ", съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. Испания отзова посланика си в южноамериканската страна през уикенда, а във вторник външният министър Хосе Мануел Албарес съобщи, че дипломатът " остава дефинитивно в Мадрид " и Аржентина към този момент няма да има испански дипломат.

Неотдавна Милей участваше в среща на крайнодесни водачи в Мадрид, проведена от испанската партия " Вокс ". Във форума се включиха също италианският министър председател Джорджа Мелони и Марин Льо Пен, ръководител на френската партия " Национален общ брой ". По време на речта си Милей дефинира брачната половинка на Санчес Бегоня Гомес като " корумпирана жена ". Той не я назова с име, само че я свърза с интервала от пет дни, когато Санчес обмисляше дали да се отдръпна от премиерския пост. До него се стигна, откакто съд стартира следствие за корупция против Бегоня Гомес. Санчес отхвърля обвиняванията като акция на политически тормоз от страна на десните партии.

Няколко часа след речта на Милей испанският външен министър Хосе Мануел Алварес разгласи, че Мадрид ще отзове своя дипломат в Аржентина за съвещания. Алварес също настоя за обществено опрощение от страна на Милей. Той обаче не направи това. Отзоваването на дипломат за съвещания е една от най-категоричните ограничения в дипломацията и последната стъпка преди разкъсване на дипломатически връзки, напомня агенциата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР