Пореден изборен скандал се разрази, този път от Видин. Член

...
Пореден изборен скандал се разрази, този път от Видин. Член
Коментари Харесай

„Не защитавай българите!“: Роми пребиха мъж пред урната, снимал ги да гласуват по няколко пъти, полицията гледа и мълчи

Пореден избирателен скандал се развихри, този път от Видин. Член на секционна комисия в локалния квартал „ Нов път “, който е обитаем най-вече с роми, се оплака, че е бил пребит в самото изборно помещение, откакто се опитал да снима хора, които дали своят вот неведнъж.

В схемата, както твърди членът на комисията Кольо Петров пред Нова ТВ, взели участие двама души, които отишли в секцията с номер 050900072, като донесли лист с имена и ЕГН и почнали да пускат бюлетини.

Той твърди, че се опитал да ги възпре, само че бил предизвестен да не се бърка и „ да не пази българите “. Петров решил да снима нарушаването с телефона си. В секцията влезнали няколко индивида, които го пребили и го заплашили с ликвидиране, описа той.

Реклама

В историята се включи Милен Милчев, кандидат-кмет от Има Такъв Народ за община Видин. Както наподобява, към неговата партия принадлежи нападнатият член на комисия.

Той съобщи, че Петров се опитал да разкрие истината за изборната машинация и поради това „ изяде невиждан бой “. Според Милчев в двора на учебното заведение, където се намирала секцията, е имало бус на жандармерията и над 30 униформени служители на реда. Това мощно полицейско наличие било типично за секциите в ромските квартали. Служителите на реда обаче позволили биячите в секцията. „ Това не трябва да бъде обсъждано като ромска кавга, а посягане върху изборния развой “, сподели Милчев.

По думите му партията е подала сигнал до общинската изборна комисия, а тя е сезирала на собствен ред прокуратурата. Обвинените за побоя били арестувани, а след това освободени, твърди кандидат-кметът.

От прокуратурата дават обещание да ревизират случая и да дадат повече информация, оповестява Нова ТВ.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР