Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би

...
Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би
Коментари Харесай

Игри с млякото на уволнения директор на Ел Би Булгарикум

Поради редица сигнали за нарушавания изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " е освободен от служба. Решението е взето на съвещание на Съвет на шефовете на Държавната консолидационна компания, оповестиха от ДКК.

В ДКК е постъпила информация, че незабавно след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни транспортни средства. Избраната компания не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за транспортните средства е мощно повишена.
-->
Също по този начин, малко след встъпването му в служба, " Ел Би Булгарикум " стартира да закупува суровина от компания, която е новорегистрирана (през месец декември 2022 г.). Има индикации, че цената, на която доставят млякото, е мощно повишена.

Дългогодишни служащи от индустриалната база във Видин подават сигнал в ДКК, че качеството на суровината е доста занижено. Отделно, най-вероятно с цел да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, " Ел Би Булгарикум " се презапасява с подготвена продукция, която мъчно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на валидност.

От изпълнителният шеф на ДКК е назначена инспекция по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отсрочване във времето и не даване на документи.  В тази връзка на Съвет на шефовете на ДКК е взето решение за освобождение на изпълнителния шеф и ръководителя на Съвета на шефовете на " Ел Би Булгарикум " и е разпоредено стартирането на инспекция.

От Държавната консолидационна компания декларират, че при избора на изпълнителния шеф са спазени всички обществени процедури, само че при сигнали за сходни нередности ще се вземат безапелационни ограничения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР