Поради конфликта в Украйна броят на принудително разселените хора по

...
Поради конфликта в Украйна броят на принудително разселените хора по
Коментари Харесай

ООН: Броят на принудително разселените хора по света за първи път надхвърля 100 милиона


Поради спора в Украйна броят на наложително разселените хора по света за първи път надвишава 100 милиона души, разгласи през днешния ден висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от международните организации.

Броят на хората, принудени да бягат от спорове, принуждение, нарушавания на човешките права и гонене, се е нараснал в резултат на войната в Украйна и други спорове, сподели той.

" Сто милиона души е стряскащо число - колкото отрезвяващо, толкоз и обезпокоително. Това е връх, който в никакъв случай не би трябвало да бъде поставян ", сподели Гранди.

То би трябвало да послужи като сигнален сигнал да се стремим към решение и попречване на разрушителни спорове, към слагане завършек на гоненията и справяне с главните аргументи, които принуждават почтени хора да напущат дома си, означи той. 

Данните на службата на Организация на обединените нации за бежанците - ВКБООН - демонстрират, че към края на 2021 година броят на наложително разселените хора по света е достигнал към 90 милиона души. Войната на Русия в Украйна трансформира 8 милиона души във вътрешни бежанци, а повече от 6 милиона са напуснали Украйна, отбелязва ДПА.

Гранди акцентира, че интернационалната реакция към хората, бягащи от войната в Украйна, е извънредно позитивна. " Състраданието е живо и ние се нуждаем от сходна готовност за всички рецесии по света. В последна сметка обаче филантропичната помощ е средство, което дава краткотрайно облекчение, не е лекарство ", сподели той, представен от Франс прес.

Гранди съобщи, че единственият метод за превръщане на наклонността са мирът и стабилността, тъй че " почтени хора да не са принудени да вършат опасен избор  сред изострена заплаха в страната си или нестабилно бягство и заточение ".

Тези 100 милиона души съставляват над 1 % от международното население и се равняват на броя на жителите на 14-ата по население страна в света, посочи висшият комисар, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР