Популярният уебсайт TechCrunch съобщи, че канадската компания Corel възнамерява да

...
Популярният уебсайт TechCrunch съобщи, че канадската компания Corel възнамерява да
Коментари Харесай

Corel възнамерява да закупи компанията Parallels

Популярният уеб страница TechCrunch заяви, че канадската компания Corel има намерение да закупи софтуерната компания Parallels. Служителите на Parallels към този момент знаят за договорката, която се чака да бъде оповестена през идващите часове. Предполага се, че Parallels ще стане самостоятелен отдел на Corel и ще продължи да работи върху своите артикули.

Според TechCrunch, договорката ще бъде затворена през месец декември тази година. Засега както Corel, по този начин и Parallels, отхвърлят да разясняват.

Компанията Parallels е учредена през 1999 година от съветските бизнесмени Сергей Белоусов, Николай Доброволски, Илия и Яков Зубареви. Към сегашен ден компанията има офиси в десетки страни, а централният офис се намира в Сиатъл. Parallels се занимава на първо място с създаването на програмен продукт за виртуализация за разнообразни операционни системи, както и за далечен достъп до компютърните устройства. Сред вложителите на компанията Parallels са Intel и Cisco.

Не е ясна повода за продажбата. Пазарните анализатори смятат, че някои вложители желаят да се отдръпват. Това е изключително комфортен миг за Corel, която последователно консолидира редица софтуерни компании, като да вземем за пример немската Gravit Designer, която погълна при започване на годината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР