Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов даде мнението

...
Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов даде мнението
Коментари Харесай

Червен журналист се хвърли на амбразурата за Гриша Ганчев

Популярният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов даде мнението си за сътрудниците от ТОПСПОРТ след разгромната загуба на ЦСКА с 0:4 от Сепси в Румъния.

Ето какво сподели той:

" Напълно разбирам тягостното въодушевление в " алената " общественост след трагичната загуба на ЦСКА в Румъния. Съзнателно я дефинирам като трагична. Да, Сепси е сериозен тим и не е покруса да те отстрани подобен противник, това не е " географско изобретение ". Румънското състезание е с най-малко класа над българското. Комшиите изнасят футболисти на Запад и Изток, като се изключи интервала " Христо Стоичков ", постоянно са били по-добри на футбол от нас. Трагедията идва от самия резултат. Едно е да загубиш с достолепие, друго с толкоз голове във вратата ти. 

Сега следим проливен дъжд от страсти. Болезнената реакция от страна на почитателите е естествена. Но дано страстите да не замъгляват разсъдъка до некомпетентност. В сърцето на Трансилвания, тези " експерти " на терена демонстрираха, че не заслужават Гриша Ганчев и своята аудитория. Те нанесоха грубо оскърбление на ЦСКА и записаха черна страница в славната история на клуба. Едно е да губиш с 0:3, 0:4 или 1:5 от Байерн, Ливърпул и Рома, напълно друго да допуснеш премахване с 0:6 ожт двата мача против Сепси, въпреки те да са стабилен тим. 

ЦСКА се отдалечава от нивото си в Европа, което доближи през последните години с положителни резултати и две участия в групова фаза. Но съдя остро тези псевдо " армейци ", маргинали, комплексари и продажници, които в този момент наскърбяват Гриша Ганчев. Да си дадат сметка какво се случи с ЦСКА преди близо десетилетие и кой избави клуба от заличаване. И дали нещо се е трансформирало в обществено-политически и държавен проект към ЦСКА, откакто в този момент не стопират офанзивите към новия стадион. Мислещите ще си дадат сметка кой избави тима и какви вложения бяха направени през годините, какви пари бяха дадени за селекция това лято. Ганчев се изправи против Системата, против това ужасяващо Статукво и нападна купата в мафиотския ни футбол. Да, задачата още не е изпълнена, само че и това ще стане. Подчертавам дебело, че който отпраща нелицеприятни думи към Гриша Ганчев, директно обслужва душманите на ЦСКА. Те в този момент така и така имат задоволителен мотив за наслада... 

Кой е по-удачен и добър вид за ЦСКА от него? Да кажат кой?! Аз не виждам подобен! Заради това приканвам " алената " общественост за успокоение, мъдрост и самообладание в този сложен миг, от който би трябвало да се излезе час по-скоро. 

Относно раздялата със Саша Илич. Да, завоюва доста точки, реализира серия от победи на непознат терен, само че не си припомням ЦСКА да изиграе един мощен мач при него от начало до край. Имаше по едно мощно полувреме против Базел и Разград, 20 минути против Берое и Левски... Легендата на Партизан си потегли с достолепие, само че по този начин и не разбрахме треньорския му потенциал. Сега има нов треньор и той би трябвало да получи време ". 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР