Популярният крипто анализатор Бенджамин Коуен направи предпазливо изявление относно текущата

...
Популярният крипто анализатор Бенджамин Коуен направи предпазливо изявление относно текущата
Коментари Харесай

Цената на Биткойн може да направи корекция, както през 2019 г. според анализатор

Популярният крипто анализатор Бенджамин Коуен направи внимателно изказване по отношение на настоящата ценова групировка на Биткойн (BTC), като допусна, че има сходства с предходен случай през 2019 година, който докара до промяна на пазара.

В неотдавнашна стратегическа сесия Коуен разиска евентуалното въздействие на 100-дневната елементарна пълзяща междинна (SMA) върху траекторията на Биткойн .

Той показва, че през 2019 година BTC претърпя спад под 100-дневната SMA, когато не съумя да резервира поддръжката при първичния контакт. Сега, когато Биткойн още веднъж почива върху 100-дневната SMA след нескончаем интервал, Коуен спекулира, че може да се развие сходна обстановка.

Предвид тази вероятност анализаторът разсъждава върху опцията Биткойн да се върне към равнища под 100-дневната SMA в близко бъдеще, като по този метод прави оценка устойчивостта на това придвижване и евентуалната му аналогия с корекцията от 2019 година

Освен това Коуен допуска, че наблюдението на 20-дневната SMA може да предложи прозрения за това дали през 2023 година ще се следи пазарна промяна, сходна на тази през 2019 година

През 2019 година той отбелязва, че Биткойн за миг се повиши над 20-дневната SMA, откакто падна под 100-дневната SMA, единствено с цел да се намали след това още веднъж. Понастоящем Биткойн още веднъж се е покачил над 20-дневната SMA, което повдига въпроса за бъдещата му траектория.

Коуен също така акцентира една завладяваща точка на съпоставяне сред тези интервали: пресичането на 20-дневната SMA под 100-дневната SMA. Докато това секване се случи по време на ралито през 2019 година и последвалия спад, то не се материализира през 2020 година, нито пък се е появило през 2023 година до момента. Той продължава да не е сигурен по отношение на вероятността сходно секване да се случи през актуалната година.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на цена от $27,700 и има размер на търговия от близо $13.5 милиарда през последните 24 часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР