Поправката, блокираща неонацистката партия Гърци на Илиас Касидиарис, беше приета

...
Поправката, блокираща неонацистката партия Гърци на Илиас Касидиарис, беше приета
Коментари Харесай

Гръцкият парламент гласува блокиране на неонацистка партия

Поправката, блокираща неонацистката партия " Гърци " на Илиас Касидиарис, беше призната от гръцкия парламент след гласоподаване на Нова народна власт (НД) и ПАСОК.

Илиас Касидиарис е някогашен член на гръцката неонацистка партия " Златна зора " и възнамерява да се завърне към политическия живот с нова партия " Гърци " на идните парламентарни избори, откакто беше вкаран в пандиза по обвиняване в образуване на незаконна група дружно с членове на партията си в най-големия правосъден развой против една политическа партия след Нюрнбергския развой. Гръцкият парламент се събра, с цел да гласоподава блокирането на партията му. По време на гласуването настъпи безпорядък, а вотът беше употребен като тематика за пропаганда за идните избори.

По време на разискването ѝ в съответната комисия Нова народна власт и ПАСОК-КИНАЛ поддържаха поправката, макар че ПАСОК предложи контролът да се прави не от 1-ви отдел, а от пленума на Върховния съд.

СИРИЗА се въздържа при гласуването и настояваше за реда, препоръчан от опозиционната партия при първото приемане на съответните разпореждания.

Комунистическата партия на гърция изрази противоречие с сходни разпореждания, които в бъдеще могат да отворят малка врата за други изключвания на партии и комбинации. Гръцко Решение и MEРA25 също показаха негативна позиция, заяви " Катимерини ".

Позовавайки се на проектозакона, министърът на вътрешните работи Макис Воридис посочи, че в него има единствено позитивни разпореждания. В края на изявлението си Воридис направи просторен доклад за работата на държавното управление на НД във всяка област, след което я опълчи на ръководството на опозиционната партия.

Докато течаха дебатите в пленарна зала, думата взе ръководителят на СИРИЗА Алексис Ципрас, който стартира изявлението си, като означи отсъствието на министър-председателя от последното съвещание на Народното събрание. " Г-н Мицотакис още веднъж отсъства. Имахме доста диспути в Народното събрание, сподели той. Той не желае повече. Той не желае даже спор по малкия екран. Ето какъв брой доста си има вяра ", разяснява ръководителят на опозицията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР