Попитан от собствения си адвокат във вторник защо се оттегли

...
Попитан от собствения си адвокат във вторник защо се оттегли
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на организацията на Тръмп Джефри Маккони се задъхва в съдебен процес за измама, казва, че е „много горд“ от работата

Попитан от личния си юрист във вторник за какво се отдръпна от организацията на Тръмп след съвсем 40 години, някогашният инспектор на компанията, Джефри Маккони, наподобява се задави.

Той напусна компанията, която „ обичаше “, поради всички следствия, които се насочиха към нея, сподели Маккони на щанда на продължаващия развой за гражданска машинация в Ню Йорк.

“ Много се гордея с работата, която свърших в продължение на 35 години “, сподели Маккони, преди да изброи няколко организации, които са го призовали през последните години, в това число федерални следователи от Южния окръг на Ню Йорк и основния прокурор на щата. Той също по този начин разказа показания пред огромно жури, макар че пропусна да спомене дни на свидетелски показания в процеса на компанията за незаконна машинация през 2022 година

McConney е ответник по гражданското дело на щата, обвиняващо него и неговите съобвиняеми — някогашния президент Доналд Тръмп, двама от синовете на Тръмп и самата организация на Тръмп - на скица за машинация, траяла десетилетие и довела до 250 милиона $ изгоди. Маккони се пенсионира през февруари.

„ Просто желаех да се отпусна и да спра да бъда упрекван в погрешно показване на активи за компанията, за която обичах да работя “, сподели той, когато юристът му попита за пенсионирането му.

Семейство Тръмп и тяхната компания упрекнаха своите счетоводители за всички хипотетични неправилни данни за чистата стойност на Тръмп и цената на техните парцели, данни, които съдията по делото към този момент дефинира като лъжливи. Маккони разказа техния водещ външен счетоводител като „ другар “.

„ Когато работех с господин Бендер от Mazars, беше като да работя със фамилията си “, сподели той, описвайки постоянните срещи с него за хранене през десетилетията им - дълги бизнес връзки. Той сподели, че гледа на компанията по сходен метод.

" Организацията Тръмп беше същата фамилна среда ", сподели Маккони. „ Беше малко по-различно, не излязохме на обяд дружно, само че щеше да ги видиш да се женят, да основат семейство. “

„ Чувствам се горделив от това, което направих, усещам се оневинен. Числата не показват изцяло цената на тези активи “, сподели Маккони.

По време на първия ден от показанията си в понеделник на Маккони бяха показани параграфи от финансовите доклади, свързани с общоприетите счетоводни правила и методологии за оценка. Той сподели, че счетоводната компания на Бендер е виновна за тези параграфи.

При пресечен разпит от страната във вторник му бяха показани няколко образеца, в които негови ръкописни бележки са включени в параграфите, и запитан дали е вярно да ги припише на счетоводителите.

„ Моят спомен беше погрешен “, сподели Маккони, като се базира на предходните си показания.

Маккони и Тръмп отхвърлиха да са направили машинация по случая. Тръмп, водещият републикански претендент за президент, упрекна Джеймс, демократ, че е преследвал него и компанията му за политическа полза.

Процесът, който стартира на 2 октомври, се чака да продължи доникъде на декември.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР