Поовехтелите столични жп гари Подуяне, Искър и Казичене ще бъдат

...
Поовехтелите столични жп гари Подуяне, Искър и Казичене ще бъдат
Коментари Харесай

Вдъхват живот на жп гарите Подуяне, Искър и Казичене със 7 млн. лева

Поовехтелите столични жп гари Подуяне, Искър и Казичене ще бъдат закърпени със 7.2 млн. лв.. по оперативната стратегия "Транспорт ".

Преди дни стартира реконструкцията на гара Искър, преди този момент бе даден старт на дейностите и на Подуяне. Амбициозните цели на транспортния министър Росен Желязков са Подуяне даже да бъде част от културно-историческо завещание на България след обновяването й. Дали това ще се случи обаче ще разберем след повече от година, когато по проект би трябвало да приключат дейностите.

Реконструкцията на гара Подуяне ще коства 2.9 млн. лева без Данък добавена стойност. Изпълнител на плана е "Инфраструктурно строителство " АД, а подизпълнител е "Главболгарстрой ".

Колкото до дейностите на гара Искър, те са на стойност 1.2 млн. лв.. Изпълнител на плана е "Консорциум гара Искър 2018 ", в който влизат "Среги " ООД и "Тит Инженеринг " ЕООД.

За гара Казичане все още тече обжалване на публичната поръчка пред Комисията за защита на конкуренцията.

Иначе планът планува предвижда изцяло възобновяване на чакални и вътрешни пространства, рационализация на постройката, с цел да се подобрят характерностите ѝ при употребата. Обновленията включват ремонт и на инфраструктурата на гарата, помощни здания и пространства, нови енергоефективни съоръжения - подмяната на електрическа, отоплителна, вентилационна, климатична, ВиК и пожароизвестителна системи.

По оперативна стратегия "Транспорт " има три плана за 6 гари за към 20 млн. лева, като останалите гари за поправяне са част от плановете за рационализация на жп линиите по направлението София - Бургас.

Росен Желязков осведоми, че следва да стартират ремонтни действия и на гарите Карнобат и Нова Загора. Изграждането на напълно нови две гари ще има в Обеля, където тя ще има връзка с метрото, както и в Костенец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР