Понякога не осъзнаваме, че всекидневната ни рутина пречи на щастието

...
Понякога не осъзнаваме, че всекидневната ни рутина пречи на щастието
Коментари Харесай

5 навика, които с течение на времето ви правят нещастни

Понякога не осъзнаваме, че всекидневната ни рутина пречи на щастието ни. Ето от кои неща непременно би трябвало да отвикнете:

1. Да чакате „ по-добри времена “

Познато ли ви е изречението „ Скоро всичко ще се оправи “? Само по себе си то е мотивиращо, само че може да докара до това в никакъв случай да не живеете Тук и Сега. Така ще пропуснете цялостен куп евентуални щастливи мигове. Ето за какво най-добре да измененията горното изречение по следния метод: „ Точно в този момент ситуацията не е идеално, само че все пак има и нещо хубаво в него “. Има разлика, нали?

2.  Да преглъщате яда си

Предпочитате да преглътнете яда си, единствено и единствено да не се скарате с някого? Фатална неточност! Защото по този начин нещата, които ви нервират, в никакъв случай няма да се трансформират. Дори да ви е мъчно, постоянно казвайте, когато нещо ви смущава. Критиката може (и, несъмнено, трябва) да се формулира почтително, тъй че да не се изроди наложително в словесна престрелка. С времето ще свикнете да изразявате по-често и личното си мнение.  

3. Да се нагърбвате с непостижима работа

„ О, ще се оправя! “ Чувате ли се от време на време да изричате тези думи, въпреки да знаете, че работата не е по силите ви?  Решението в сходни обстановки е да се научите да казвате „ не “. В противоположен случай ще си извършите дилемите единствено половинчато. Без да загатваме напрежението, който ще ви натовари в допълнение физически и душевно.

4. Да гледате единствено отрицателното

Обичате ли вечер да обсъждате с колегата си миналия ден? Тогава се фокусирайте върху позитивното. Често позволяваме грешката да описваме единствено неприятните неща, а хубавите, даже да са дреболии, да премълчаваме. Следващия път обърнете внимание на това!

5. Да се оплакваме

Учените са открили, че даваме на мозъка си негативна тенденция, в случай че непрекъснато се оплакваме и вайкаме. Вместо това би трябвало да работим с позитивни утвърждения, да вземем за пример като всеки ден изброяваме нещата, за които сме признателни. Опитайте, несъмнено ще се сетите за доста!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР