Понякога един имот върви ръка за ръка с уникална характеристика,

...
Понякога един имот върви ръка за ръка с уникална характеристика,
Коментари Харесай

Продава се вила, по чиито стени е рисувал Пикасо

Понякога един парцел върви ръка за ръка с неповторима характерност, която го прави специфичен измежду останалите на пазара. Може да става дума за елегантна старовремска камина или за красива панорама към залив. Друг път парцелът е обвързван с известна персона, която е живяла в него. Колко мислите, че би коствала вила, която испанският художник и ваятел Пабло Пикасо е употребявал за студио? Отговорът на този въпрос е елементарен. Наскоро тъкмо подобен парцел бе пуснат за обмен, написа Time Out.

Вилата се назовава La Vigie и се намира на полуостров Кап д'Антиб на френската Ривиера. Построена е през 1912 година и през 20-те години на XX в. е била благосъстоятелност на американския предприемач Франк Гулд и неговата брачна половинка Флоранс Лаказе.

Именно по покана на Лаказе фамозният художник посещава La Vigie. През лятото на 1924 година той обособява гаража на къщата като студио и загатва този факт в дневниците си. По това време Пикасо имал навика да рисува непосредствено по стените на салоните и спалните.



Днес творенията му не се виждат. Те са покрити от тапети.

Освен история, обвързвана с Пабло Пикасо, La Vigie има още доста достолепия. Вилата е грандиозна. Предлага минимум седем спални и шест бани, а също по този начин столова, салон, зала за игри, винарска маза, инфинити басейн, величествена градина, голям вътрешен двор и кула в неоготически жанр. Всички те гледат право към Средиземно море.
       View this post on Instagram                      
A post shared by BILD Promi-News (@bild_promis)

Пикасо не е единствената забележителна персона, която е обвързвана с La Vigie. Тук са идвали френският стихотворец и режисьор Жан Кокто и американският публицист Франсис Скот Фицджералд.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Air Mail (@airmailweekly)

В момента вилата се продава за 27 милиона евро. Това е рационална цена за лично жилище, в което има истински рисунки на Пикасо, нали?
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР