Поне двама от министрите на Гълъб Донев ще бъдат активирани

...
Поне двама от министрите на Гълъб Донев ще бъдат активирани
Коментари Харесай

Пак на власт: Министри на Румен Радев напират за кметове

Поне двама от министрите на Гълъб Донев ще бъдат задействани в кметската конкуренция през есента, разкриха за „ Филтър “ източници от президентството. Регионалният министър Иван Шишков се пуска в борбата за София, а вътрешният министър Иван Демерджиев ще се бори за кметския стол в родния Пловдив.

Архитект на концепцията е вездесъщият консултант по вътрешните въпроси на президента Николай Копринков, който от много време коли и беси на „ Дондуков “ 2. Копринков е основният труженик за основаването на пропрезидентска партия у нас.

Тази концепция е в оборот към този момент няколко години, а някогашният кмет на село Труд старателно я постанова. Преди време точно Копринков застана компактно зад харвардските ученици Кирил Петков и Асен Василев и обикаляше страната, пропагандирайки за тях. После се обърна против тях.

Кметските избори са генерална подготовка за кръговете към Румен Радев да показват мощ, от една страна, и да влязат действително в локалната власт – от друга. Името на Иван Шишков до неотдавна се спрягаше като възможен претендент за поста на основен проектант на столицата. Очевидно 60-годишният някогашен архитект в „ Интерпроект “ и „ Софияпроект “ е получил още по-важна роля.

Реклама

В София той що се сблъска челно с претендента на ГЕРБ Георги Георгиев, които сега оглавява Столичния общински съвет. Както към този момент е известно, Йорданка Фандъкова се отхвърля от поредна конкуренция. След като през 2009 година тя стана първата жена кмет на София, към този момент удари и върха по нескончаем престои на поста – цели 14 години.

Не по-малко комплицирана е обстановката и във втория град на България – Пловдив, където хората на Радев издигат досегашния вътрешен министър Иван Демерджиев. Адвокатът ще мери сили с досегашния градоначалник Здравко Димитров- Зико. Последният загуби доверието на управлението на ГЕРБ, откъдето му желаеха предварително оставката.

На изборите Зико ще го играе самостоятелен. Със сигурност конкурент на Демерджиев и Димитров ще е депутатът от ПП/ Демократична България Манол Пейков. Одиозният депутат към този момент е кандидатурата на демократичната общественост под тепетата.

Още по-любопитна е обстановката в Бургас, където е заредена същинска бомба.

Хората на президентския консултант Николай Копринков интензивно договарят със настоящия кмет Димитър Николов да се яви на изборите не като претендент на ГЕРБ, а като самостоятелен с поддръжката на дребна локална партия, коалиция или предприемчив комитет. Димитър Николов е един от най-успешните български кметове изобщо и обвързването му с хората на Радев би дало съществени бонуси на президентския екип, счита „ Филтър “.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР