Помня го още като бях малък. Така 62-годишният лидер на

...
Помня го още като бях малък. Така 62-годишният лидер на
Коментари Харесай

Бойко Борисов на 62г. за Николай Василев на 51г.: Помня го още като бях малък

Помня го още като бях дребен. Така 62-годишният водач на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява номинацията на 51-годишния Николай Василев за министър председател. Това стана на конференция в централата на ГЕРБ.

" Постигнахме това, което искаше Румен Радев - " Масово гласоподаване на изборите ". Кой може да каже, че съставлява народа сега?! 70% се отвратиха и уплашиха и не желаеха да гласоподават. 30% са дали своят вот, плюс-минус. Ние още през вчерашния ден казахме - с такива политически партии не желаем да носим отговорност ", съобщи Борисов.

" Добре че сме живи. При тоя гнет на Рашков! Нашите хора се обаждат през вчерашния ден и викат: " Оживяхме "... А в действителност Бойко Рашков направи заслон на Има Такъв Народ. И на още някой. Мога да дам доста образци - ромската махала в Гоце Делчев. Ако видите по какъв начин си размениха с Движение за права и свободи представителите в секциите, комисиите. И там, където са имали 12 000 Движение за права и свободи, в този момент имат 6000, а те са отишли при Има Такъв Народ. Но и това не е значимо. Демокрацията отпътува. Има един ботуш, който ни стои над главите ", добави Борисов.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар за изборните резултати.

" ГЕРБ печели в 16 области, Има Такъв Народ - в 8, Движение за права и свободи в 5, Демократична България в 2. Бойко Борисов печели в София. Умни и красиви " - за ГЕРБ, работещите - за ГЕРБ. Тях желаят да изчегъртат ", посочи Борисов.

" След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха арестувани. Беше им неразрешено да гласоподават. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно - тъй като незабавно отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Той помоли ЦИК да даде лист на електронните експерти, настройвали машините в чужбина. " Кои са те? Откъде ги откриха? Как настройваха машините? ", попита той.

Борисов се учуди, че на финалната права не могат да се преброят 2,5% от гласовете на вчерашния избор.

" В 11 часа, Трифонов афишира държавно управление и споделя: " Чакам Радев да ни даде мандат ". По това време ГЕРБ е първа политическа мощ. Откъде знае Трифонов, че е първа политическа мощ. Не могат да преброят два % и половина ", попита Борисов.

По думите на Борисов хората са били подплашени и е реализирано това, което е желал президентът Румен Радев. Бившият министър председател счита, че 70% от хората са се уплашили или са се отвратили и по тази причина не са отишли до урните на 11 юли.

" Бойко Рашков направи заслон на " ИТН ". Размениха с Движение за права и свободи представители на секциите, комисиите ". Според Борисов част от гласовете от Движение за права и свободи са отишли точно в партията на Слави Трифонов.

" Някой очевидно му е споделил, че работят интензивно в ЦИК да извърнат резултата. Само с НАСА и астронавти не се бяхме занимавали ", разяснява предизборната стратегия на Слави Трифонов. " Българин и северномакедонец в космоса - ето по този начин стават " Междузвездни войни ", пошегува се някогашният министър председател.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР