Полярна мечка нападна палатков лагер и уби човек на норвежкия

...
Полярна мечка нападна палатков лагер и уби човек на норвежкия
Коментари Харесай

Полярна мечка уби човек на норвежкия остров Шпицберген |

Полярна мечка атакува палатков лагер и умъртви човек на норвежкия остров Шпицберген, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Това е първи сходен случай за последните девет години. Нападнатият мъж бил откаран незабавно в болница в административния център гр. Лонгирбюен, само че лекарите открили, че е мъртъв.

Мечката е нападнала лагер малко преди 4 часа сутринта в петък, води се разследване, оповестиха локалните управляващи. Името и националността на жертвата не бяха обявени, известно е единствено, че умрелият мъж е чужденец. Аутопсия ще бъде осъществена в университетската болница на Северна Норвегия в Тромсьо, който се намира северно от полярния кръг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Никой различен не е бил засегнат от животното, само че шестима души са признати в болница поради шока, който претърпели. Полярната мечка била открита мъртва на паркинг край локалното летище, оповестиха локалните управляващи. Тя била видяна в региона и простреляна, след което е съумяла да стигне до паркинга, преди да издъхне. Не е ясно дали мечката-нападател е едно от двете полярни животни, които били забелязвани в региона тази седмица.

В уеб страницата на локалната административна администрация се показва, че полярни мечки може да се появят на всички места на Шпицберген и е оповестено предизвестие " да се стои допустимо най-далеч от животните, с цел да се заобикалят обстановки, които може да са рискови за хората и за мечките ". Смята се, че 20 000 - 25 000 бели мечки населяват Арктика.

Норвежката тв Ен Ар Кей заяви, че жертвата е петият човек, погубен от полярна мечка от 1971 година до момента. Последният съдбовен случай бил през 2011 година, когато мечка умъртвила английски младеж. През 2015 година полярна мечка измъкна чешки екскурзиант от палатката му в къмпинг северно от Лонгирбюен, забила нокти в гърба му, преди да бъде пропъдена от стрелбата на останалите туристи. Впоследствие мечката бе открита и убита от локалните власти
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР