Полското правителство обяви отказа да купува газ от Русия, пише

...
Полското правителство обяви отказа да купува газ от Русия, пише
Коментари Харесай

Полша сама се отказа от руския газ

Полското държавно управление разгласи отхвърли да купува газ от Русия, написа Лента.ру. Според изданието Полша сама се отказала да закупува съветския газ.

Полша повече няма да купува газ от Русия, сподели в ефира на радиостанцията RMF FM Пьотр Наимски, акредитиран представител на полското държавно управление за стратегическа енергийна инфраструктура.

" Случи се по-бързо, в сравнение с чакахме. При естествени условия договорът за газ с Газпром трябваше да изтече през декември тази година “, съобщи той. Наимски даде обещание, че в страната няма да има дефицит на гориво. „ Ако външните условия не се трансформират, тогава ще има газ. Ако няма катаклизъм”, изясни представителят на държавното управление.

Полша ще се доставя с газ посредством лично произвеждане и благодарение на доставки на газ от други направления, сподели Наимски. Той призна, че Полша в този момент ще заплаща повече за газ. Страната купуваше към девет милиарда кубически метра газ годишно от Русия, по-малко от половината от потреблението на страната.

Припомняме, че сутринта на 27 април Газпром изцяло спря доставките на газ по съществуващи контракти за България и Полша, защото страните отхвърлиха да заплащат за гориво в рубли. Цената на газа в Европа се увеличи до 1273 $ за хиляда кубически метра на фона на тези събития.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР