Празнуваме Цветница!Честит празник!Традицията повелява в храмовете да се раздават осветени

...
Празнуваме Цветница!Честит празник!Традицията повелява в храмовете да се раздават осветени
Коментари Харесай

Църквата празнува Вход Господен в Йерусалим

Празнуваме Цветница!Честит празник!

Традицията повелява в храмовете да се раздават осветени върбови клончета, които се отнасят в домовете за здраве и благословение.

За генерации българи празникът е с най-вече именици.От на следващия ден стартира Страстната седмица, която приключва с разпъването на кръста и Възкресението на Спасителя. Молитва за Цветница беше отслужена в катедралния храм Св Александър Невски в София.

Храмът се оказва стеснен за всички вярващи, които са отишли да възпламенят свещ, да се помолят и да вземат върбови клончета, които да занесат у дома за здраве и благословение.

" Здраве, благополучие, благополучие и в тези сложни времена единение. Преди всичко единение на целия български народ, това поисквам ", пожела Тони Иванов.

" Да сме живи и здрави и все по този начин усмихнати на този ден. И цветущ празник! ", сподели Патриция.

" Днешният празник е един от на-цветниите и хубави празници, опитваме се да я съобщи и на нашето детенце. Всяка година посещаваме храма ", разгласи Лидия.

" Този празник за мен и моите близки е един от най-светлите християнски празници. Желая на всички доста здраве, доста добрина, тъй като надълбоко имам вяра, че положителното ще избави всички нас, душите ни, ще избави България ", сподели Светлана.

Днес тържествената Света литургия в катедралния храм Св Александър Невски в София беше отслужена от врачанския митрополит Григорий.

Днес имен ден у нас честват над 340 000 души. От на следващия ден стартира Страстната седмица - седмицата на Христовите премеждия, която ще приключи с разпятието и възкресението на Иисус Христос, когато честваме и най-големия християнски празник - Възкресение Христово.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР