Полша затвори един от гранично-пропускателните пунктове с Беларус. Причината са

...
Полша затвори един от гранично-пропускателните пунктове с Беларус. Причината са
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Полша спря достъпа до Беларус, затвори основен граничен пункт

Полша затвори един от гранично-пропускателните пунктове с Беларус. Причината са хилядите мигранти, които се натрупат на беларуска територия, с цел да влязат в Европейския съюз. Само в един от лагерите на мигрантите има сред три и четири хиляди души, а към границата идват и още хора.

Варшава упреква Беларус, че преднамерено изпраща мигрантите. Това било възмездие, откакто Европа не призна за законно преизбирането на президента Александър Лукашенко. Съседна Литва също се оплаква от беларусите и сподели, че може да се наложи да разгласи изключително състояние, поради колоните с мигранти. Евросъюзът разгласи, че готви още наказания. Коментар пристигна и от Белия дом.
свързани новини1456на 30.09.202111233на 03.09.2021
" Загрижени сме от картината, която виждаме на границата сред и Полша. Съединените щати строго осъждат политиката на режима на Лукашенко да експлоатира уязвими хора. Както и злонамереното и нечовешко отношение на режима, който основава изкуствено имигрантски потоци. Призоваваме ги неотложно да спрат проведеното изпращане на мигранти към границите на Европейския съюз ", прикани представителят на външното министерство на Съединени американски щати Нед Прайс.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР