Полша призова в понеделник Европейския съюз да отмени или забави

...
Полша призова в понеделник Европейския съюз да отмени или забави
Коментари Харесай

Полша призова ЕС да замрази или отмени някои климатични политики

Полша прикани в понеделник Европейския съюз да анулира или забави елементи от проекта си за справяне с изменението на климата преди срещата на върха в четвртък и петък, на която водачите на Европейски Съюз ще търсят отговор на нарасналите цени на газ и електрическа енергия.

Ръководителите на страните от Европейски Съюз а разграничени по въпроса дали краткосрочните национални ограничения като понижаване на налозите са задоволителни за справяне със скока на цените на силата, или са нужни по-задълбочени промени в регулацията на енергетиката на Европейски Съюз.

В документ, публикуван до останалите страни преди срещата на върха на Европейски Съюз, Полша споделя, че Брюксел би трябвало да промени или забави елементи от плануваните си политики в региона на климата, като предизвести, че в случай че " несъразмерна тежест " бъде сложена върху потребителите, те могат да отхвърлят задачите на Европейски Съюз в региона на климата.

" Трябва да проучваме в детайли всички детайли на пакета Fit for 55, които могат да имат негативно влияние върху цената на силата, и да обмислим тяхното преразглеждане или отсрочване ", се споделя в отчета. Fit for 55 се отнася до политическия пакет на Европейски Съюз за понижаване до 2030 година на излъчванията с 55% по отношение на равнищата от 1990 година

Документът, който е видял кореспондент на " Ройтерс ", приказва за проекта на Европейски Съюз за започване на пазар на въглеродни излъчвания от превоз и здания, който срещна опозиция от някои страни поради опасенията, че може да усили потребителските сметки. Европейската комисия съобщи, че нов фонд на Европейски Съюз в размер на няколко милиарда евро ще защищити уязвимите консуматори от всяко нарастване на цените.

Полша също съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да резервира сегашните си минимални ставки за енергиен налог. Брюксел желае да преразгледа системата, с цел да постави завършек на данъчните облекчения за керосин - ход, подсилен от ддруги ържави, в това число Холандия и Франция - и да усили ставките за други замърсяващи горива.

Данъчните промени в Европейски Съюз изискват единомислещо утвърждение, което значи, че единствено една страна е задоволителна, с цел да ги блокира.

Докато други страни предизвестяват, че високите цени на силата могат да подкопаят поддръжката за амбициозните политики в региона на климата, настояванията на Полша евентуално ще се сблъскат с съпротива от страни, които споделят, че неотдавнашното повишаване на цените на газа би трябвало да насърчи Европа да форсира зеленото си изместване от нестабилните цени на изкопаемите горива.

Постигането на правно обвързващите цели на Европейски Съюз в региона на климата ще изисква големи вложения. Брюксел споделя, че това ще сътвори работни места и стопански напредък в зелените промишлености, до момента в който разноските за недопускане на изменението на климата биха били доста по -високи и ще одобряват формата на опустошителни наводнения, суши и горски пожари.

Полша също прикани Европейски Съюз да сътвори нови финансови механизми за понижаване на енергийната беднотия, да ограничи присъединяване на спекулантите на въглеродния пазар на Европейски Съюз и да вкара обвързване за предпазване на газ за всяка страна от Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР